Címke: Győri Szakképzési Centrum
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.02.14.

Vár a győri szakképzés

Fontos határidő jön a továbbtanulásban gondolkodó diákok életében, február 21-ig kell beadni a jelentkezéseket a szakképző intézményekbe. A Győri Szakképzési Centrum 12 győri iskolája is várja a tanulókat, a szakképző intézményekben közel 50, a technikumokban mintegy 60 szakma közül lehet választani. A technikumi szakmák iránt évek óta többszörös a túljelentkezés, míg érdekes módon a szakképző iskolák nehezebben tudják felölteni a létszámot. A Győri Szakképzési Centrum kancellárja szerint, aki őket választja, biztosan nem bánja meg.

Németh Boglárka 2024.01.03.

Szakképzési Centrum: új célok 2024-ben

Igazán sikeres évet tudhat maga mögött a Győri Szakképzési Centrum. Gede Eszter kancellár hangsúlyozta, hogy ez egy igazi csapatmunka eredménye, amely a diákok és az oktatók közös erőfeszítéseinek köszönhetően jött létre.

Nagy Roland 2023.10.25.

Kiállítás a pályaválasztás jegyében

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Győri Szakképzési Centrum október 27-én Pályaválasztási Kiállításra várja a diákokat és a szülőket a kamarai székházban.

Zombai-Kovács Ákos 2023.07.26.

Szakképzési Centrum: népszerűek az ingyenes képzések

Mint az elmúlt években mindig, idén is meghirdette felnőtteknek szóló ingyenes szakmai képzéseit a Győri Szakképzési Centrum. Erről a centrum szakmai főigazgató-helyettese beszélt a Győr Plusznak.

Győr+ 2023.05.11.

A SZE partnereivel közösen mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon

A Széchenyi István Egyetem a Győri Szakképzési Centrummal és az Audi Hungaria Zrt.-vel közös standon mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon, amelyen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a fiatalok. A Győri Szakképzési Centrum intézményeiből 25 tanuló jutott a budapesti döntőbe, akik közül 21-en dobogóra is állhattak, kilenc arany, nyolc ezüst és négy bronzérmet szerezve.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.02.07.

Együttműködés a szakképzési centrum és az ipartestület között

Együttműködési megállapodást írt alá a Győri Ipartestület és a Győri Szakképzési Centrum. A szervezetek célja közé tartozik a szakemberképzés támogatása, a fiatalok vállalkozóvá válásának segítése, továbbá a helyi vállalkozások lehetőségeinek növelése is.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.16.

Nyílt napok után, merre tovább fiatalok?

Hatalmas érdeklődés mellett zajlottak a Győri Szakképzési Centrum intézményeinek nyílt napjai, erről a centrum kancellárja számolt be a Győr+ Médiának. Gede Eszter kiemelte, egyre többen szeretnének versenyképes tudást szerezni, ezért a legtöbb iskolában többszörös a túljelentkezés és olyan nehéz bejutni az intézményekbe, mint a gimnáziumokba.

Hirdetés