Címke: Győri Szakképzési Centrum
Hirdetés
Pécskai István 2022.10.05.

Geotermikus energiával fűtik a Bercsényi iskolát

Megmenekül a költözéstől Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum. A patinás intézmény működése a magas energiaárak miatt került veszélybe. Szó volt róla, hogy össze kell vonni más iskolákkal. Szerdán sajtótájékoztatón jelentették be az illetékesek, hogy a Bercsényit, a Rába Quelle segítségének köszönhetően termálvizes rendszerrel tudják fűteni, így továbbra is zavartalanul folytatódhat az épületben a tanítás.

Győr+ 2022.09.27.

A szakképzés a jövő – Szakképzési Iskolabusz járja az iskolákat szeptember végén

A Győri Szakképzési Centrum Szakképzési Iskolabusza a GINOP-5.2.5. program keretében tartott Projektzáró Karriernapot követően, 2022.szeptember 28.-30. között 4 helyi általános iskola bevonásával, több szakképző intézménybe látogat el. A program játékos formában segít a pályaválasztás előtt állóknak a szakmaválasztásban, emellett a környezettudatosságra és az energiahatékonyságra is felhívja a diákok figyelmét.

hirdetés
Győr+ 2022.09.23.

Több mint 7200 szakképzett pályakezdő talált gyakornoki helyet a szakképzési centrumok által koordinált országos programban

2016-2021 között több mint 70 ezer Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatalt és 11 ezernél is több vállalkozást értek el, a szakképzési centrumok közreműködésével megvalósuló GINOP gyakornoki programok. Több mint 7200 szakképzett, 25 év alatti fiatal kapott lehetőséget arra, hogy vállalati mentor támogatása mellett szerezzen szakmai gyakorlatot a munka világában. A programban részt vevő kis- és középvállalkozások pedig a szakképzett munkaerő, és az őket betanító mentorok bértámogatása mellett, a munkahelyek kialakításához szükséges eszközök beszerzésére is kaptak lehetőséget.

Hirdetés