A Deák a hatodik, de a többi győri technikum is előkelő helyen szerepel az országos listán

Havassy Anna Katalin
2024.01.12. 16:47

Győr mindig is ismert volt a magas színvonalú oktatásáról. A legfrissebb TOP100-as listán a technikumok között az előkelő hatodik helyen végzett a Győri SzC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum, de a többiek is remekül szerepeltek.

A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján készül, több szempontot is figyelembe véve. Az elérhető maximális összesített pontszám 100 lehet.

A Győri SzC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum 90,22-es átlaggal végzett a kiváló hatodik helyen, s lett ezzel a legjobb a vármegyénkben is. Büszkeség ez nem csak az iskolának, hanem a Győri Szakképzési Centrumnak és a természetesen a városnak is.

Kovácsné Zimborás Ágnes igazgató érhetően meghatottan beszélt a Győr+ Médiának, hiszen ahogy fogalmazott, ez a siker egy folyamat része, sokan és sokat dolgoztak érte:

„Győr büszke lehet minden szakképzési centrumos technikumára, hiszen 10 szakképző intézmény került be a TOP100-ba, ez pedig szerintem nagyon szép és kiemelkedő eredmény. Ugyan egy év adataira épül ez a lista, de biztos vagyok benne, hogy több év munkája kellett ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjük. Az iskolánk hála Istennek nagyon népszerű. Az érettségi kompetenciamérésünk nagyon-nagyon kiemelkedő az országos eredményei miatt. Rengeteg programot szervezünk, nagyon színes a diákélet és nagyon szeretnek idejárni a tanulók. Azt szoktam mondani, hogy ez a legfontosabb, mert attól kezdve meg lehet őket szólítani és a tanulásra, a jobb eredmény elérésére is lehet őket motiválni. Ehhez a ragyogó eredményhez mindenki hozzájárult az iskolában, az összes dolgozó és diák! – az igazgató asszony azt is elmesélte a Győr+ Médiának, hogy a karácsonyi ünnepség előtti este tudta meg ezt a fantasztikus eredményt, így érhetően még nagyobb örömmel készült a másnapi eseményre.

A karácsonyi beszédem után mondtam, hogy egy rendkívüli bejelentéssel szeretném folytatni…Egy pillanatra szinte megfagyott a levegő, ám amikor elmondtam óriási tapsvihar és kiabálás tört fel a diákokból és minden dolgozóból. Ennél szebb karácsonyi ajándékot nem tudtam volna se mondani, se adni!” – emlékezett vissza a megható bejelentésre.

Kovácsné Zimborás Ágnes azt is elmondta, hogy minden erejükkel igyekeznek megtartani ezt az előkelő helyet a TOP100-as listán, hiszen ez a visszaigazolás is serkentően kell, hogy hasson mindannyiukra. Ahogy az is motiváló erő kell hogy legyen tanárnak és diáknak is, hogy a Győri Szakképzési Centrum 10 iskolája szerepel a legjobb 100 között. Egyébként a Déákban gyakran csöng a telefon: az ország más iskoláiból érdeklődnek a siker titkáról, s mindannyian kiemelik: nemcsak a Deák, hanem a Győri Szakképzési Centrum eredményeit is követendők!  

S lássuk a győri technikumokra vonatkozó adatokat:

A Győri SzC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum 90,22-es átlaggal végzett a hatodik helyen, s lett ezzel a legjobb a vármegyénkben is.

A Technikumi rangsorban szereplő intézmények átlagos teljesítménye 2024-ben összességében javult a 2023-as rangsorhoz képest. Ez összességében a szakképzés és ezen belül a technikumba bekerülő tanulók javuló teljesítményére utal.