Együttműködés a szakképzési centrum és az ipartestület között

Szerző és fotó: Németh Boglárka
2023.02.07. 14:47

Együttműködési megállapodást írt alá a Győri Ipartestület és a Győri Szakképzési Centrum. A szervezetek célja közé tartozik a szakemberképzés támogatása, a fiatalok vállalkozóvá válásának segítése, továbbá a helyi vállalkozások lehetőségeinek növelése is.

Az együttműködés részeként a centrumhoz tartozó intézmények elméleti óráin és nyílt napjain a felek tájékoztatást tartanak a fiataloknak a szakmaválasztás fontosságáról és a vállalkozások alapításáról, továbbá segítik az ipartestülethez tartozó mikro- és kisvállalkozások duális képzésbe való bekapcsolódását is. 

“Az ipartestület már 136 éves múlttal rendelkezik, a mikro- és kisvállalkozásoknak hatalmas segítséget tudunk nyújtani, ebből is ered a kezdeményezés, amely arra irányul, hogy a fiatal, kezdő vállalkozókat hogyan tudnánk felkarolni. Ez a megállapodás arról szól, hogy támogassuk azokat a fiatalokat, akik Győrben képzelik el a jövőjüket” – emelte ki Glázer Péter, a Győri Ipartestület elnöke. 

A szakképzési centrum is örömmel vállalkozott a közös munkára, melyből mind a fiatalok, mind a vállalkozások profitálhatnak a jövőben.

„Ez az együttműködés úgy nyújt segítséget, hogy bővíti a kínálatot, például egy diák tud választani, hogy éppen egy nagyvállalatnál szeretné a gyakorlatot megszerezni, vagy őt a kkv-k világa vonzza, esetleg a régi, kézműves hagyományokra alapuló munkavégzés érdekli. A lényeg, hogy mindenhol legyen lehetőség, hiszen mindenkinek más az útja és mindegyik egy nagyszerű lehetőség arra, hogy meglegyen a megfelelő szakember utánpótlás, ami az országban és Győrben is egyre jobban hiányzik”- hangsúlyozta Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja. 

Az egyezség keretein belül, a közeljövőben az önkormányzat segítségével szeretnének létrehozni egy egyösszegű támogatást is, amellyel azoknak a kezdő vállalkozóknak segítenének, akik Győrben szolgáltatnának pályakezdésüket követően.