Hirdetés
Címke: Győri Nemzeti Színház
Hirdetés
Farkas Mónika 2021.07.05.

A jelen és a jövő színháza

Július 1-jével lépett a Győri Nemzeti Színház élére Bakos-Kiss Gábor, akit korábban a szakmai bizottság egyhangúlag támogatott. A csütörtökön ünnepélyesen bemutatott új évad előadásai a hősökről szólnak, reagálva az elmúlt másfél év kihívásaira. Most az előadóművészeken a sor, hogy tegyenek azokért, akik az elmúlt időszakban minket, hétköznapi embereket szolgálták. A teátrum bemutatóival az igényes szórakoztatás és a közös gondolkodás mellett tesz hitet, a letisztultság és az elegancia jegyében.

Hajba Ferenc 2021.07.05.

„Kitaposott ösvényen nem terem virág”

Az életem öröm volt a győri kórházban – mondta meghatottan dr. Tamás László János, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház korábbi főigazgatója, akit az intézmény legrangosabb díjával tüntettek ki hétfőn a Nemzeti Színházban tartott Semmelweis Napon.

Farkas Mónika 2021.07.05.

Itt járok köztetek

Itt járok köztetek – 750 másodperc híres győriek társaságában. A Győri Nemzeti Színház és a Győrplusz Média együttműködésének köszönhetően született meg az a három részes mini sorozat, mely Győr királyi várossá válásának 750. évfordulója előtt tiszteleg.

J. Kovács Andrea 2021.07.01.

Bemutatkozott a színházigazgató

Évadbemutató sajtótájékoztatóra, majd zenés nézőköszöntőre hívta a médiát, illetve a város lakosságát a Győri Nemzeti Színház.

Farkas Mónika 2021.06.06.

Bede-Fazekas Csaba: Tiborc én vagyok

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagjait a nagyközönség választja ki azon jelöltek közül, akik sokat tettek a magyar kultúráért, művészetért és a társadalomért. A publikum idén a férfi operaénekes kategóriában a Győri Nemzeti Színház Kossuth-díjas művészét, Bede-Fazekas Csabát szavazta be a megtisztelő társulatba, az új tagok cipőlenyomatát a Nagymező utcai Budapesti Operettszínház előtti sétányon helyezik majd el. Az aktív, 87 éves művész otthonosan mozog a különböző színpadi műfajokban, elénekelte a zeneirodalom legnagyobb baritonszerepeit, és láthatjuk őt prózai művekben is.

Földvári Gabriella 2021.06.03.

Különleges évadzáró a győri színházban

A járvány miatt egy furcsa évadot zárt a Győri Nemzeti Színház és 12 év után távozik Forgács Péter – a különleges évadzáró társulati ülést csütörtökön tartotta a leköszönő igazgató.

Győr+ 2021.05.25.

Drámatáborok a magabiztos gyerekekért

A drámapedagógiai foglalkozások segítik a gyerekeket, hogy könnyebben helytálljanak a mindennapokban, fejlődjön a személyiségük egyéniségük erősítésével – mondta Sík Frida, a Győri Nemzeti Színház művésze, aki három drámatábort tervez a nyáron.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat