Címke: Győri Nemzeti Színház
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.06.09.

Improvizálva is jól teljesített a színészközpontú színház

Pénteken tartotta évadzáró társulati ülését a Győri Nemzeti Színház. A társulat kihívásokkal teli, ám izgalmas és sikeres időszakon van túl, amit igazolnak a számok is. 313 saját előadást tartott a színház az elmúlt évadban, közel 94 ezer nézőt csábítva a darabokra. A teátrum odaadó munkájáról dr. Dézsi Csaba András is elismerően beszélt a találkozón.

Földvári Gabriella 2023.06.07.

Megkezdődött Győrben az 1. Dunafeszt

Az 1. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivált a Győri Nemzeti Színházban -hagyományteremtő szándékkal - június 6 és 11 között rendezik meg. Az ünnepélyes megnyitóra szerdán este került sor a teátrum előtti téren, ahol Győr átvehette a Színházi Olimpiát jelképező maszkot.

Mihályi Orsi 2023.06.07.

Győri Édes – Maszk nélkül Járai Mátéval

Járai Máté beszélt Maszk nélkül a Győr+ Rádióban. Családról, szeretet koldulásról, színházról, népszerűségről és annak árnyoldalairól. Győri édes című műsorunkban szóba került a színház és a média világa közti különbség is. A színész mesélt a győri társulathoz fűződő viszonyáról is.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.05.

Bende Ildikó: a díjjal valami teljessé vált!

Már áprilisban kiderült, hogy a MASZK Országos Színészegyesület döntése alapján idén a csodás, győri színésznő, Bende Ildikó kapja a Gobbi Hilda-életműdíjat. Az idén 80 születésnapját ünneplő művész vasárnap a nagy sikerű, A víg özvegy című előadás után, Hegedűs D. Gézától vehette át az elismerést. Ildikó a Győr+ Médiának úgy fogalmazott: a díjjal valami kikerekedett, valami teljessé vált a pályáján és az életében.

Mihályi Orsi 2023.06.01.

Győri Édes – Maszk nélkül, Csankó Zoltánnal

Csankó Zoltánnal beszélgetettünk Maszk nélkül. Miért pont ezt a hivatást választotta? Milyen éveket töltött a színművészeti főiskolán és hogyan indult el a szinkron karrierje? Ez is kiderült a műsorban.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.26.

Kulturális hidat képez az olimpiai Duna Feszt

Bár idei évadjának utolsó bemutatóját is megtartotta a színház, nem tétlenkednek a teátrumban. A társulat június 6-a és 11-e között rendezi meg az 1. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivált. Nagyszerű együttesek érkeznek városunkba, ahol a kultúrák keveredése különleges szórakozást kínál, mind a Nagyszínpadon, mind a Kisfaludy Teremben.

Győr+ 2023.05.22.

Kiemelkedő bevételeket hozott az átszervezés Győrben

Győr kulturális intézményei működésének az energiaárak emelkedése miatt történő kényszerű átszervezése nemcsak szakmai szempontból volt sikeres, hanem a tervezettnél lényegesen nagyobb bevételt hozott. Ez az eredmény kulturális intézményeink vezetőinek, szakembereinek, a társulatok tagjainak megértését, szoros együttműködését, alkotó erejét, rugalmasságát, közönségük iránti alázatát, és a győri polgárok művészet szeretetét egyaránt dicséri - írja dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, köszönetet mondva az érintett intézményeknek és a közönségnek is.

Győr+ 2023.05.15.

Kulisszák mögött: A víg özvegy és Hanyistók

A Győr+ Média színházi magazinjában a Győri Nemzeti Színház legújabb bemutatóiról van szó. Nagyon nagy sikernek örvend a Nagyszínházban látható Lehár Ferenc remekműve, A víg özvegy. S bemutatták már Hanyistók történetét. Kulisszák mögött: már visszanézhető!

Farkas Mónika 2023.05.15.

Kulisszák mögött újra a Győr+ TV műsorán hétfőn 19.25-kor!

Hétfő esti magazinunkban a Győri Nemzeti Színház legújabb bemutatóiról lesz szó. Nagyon nagy sikernek örvend a Nagyszínházban látható Lehár Ferenc remekműve, A víg özvegy. Kulisszák mögött: kezdés ma este 19.25-kor a Győr+ TV műsorán!

Győr+ 2023.05.12.

Életműdíj a mindig ragyogó művésznőnek

Bende Ildikó, a Győri Nemzeti Színház művésze az elmúlt időszakban többször fordult meg a Győr+ Rádió stúdiójában. Köszöntöttük 80. születésnapja alkalmából, beszélgettünk vele Petőfi Sándor kortalan zsenialitásáról, sőt verselt is az alföldi rónaságról. A mostani interjúnk aktualitását a Gobbi Hilda-életműdíja adta.

Hirdetés