Hirdetés
Címke: Győri Nemzeti Színház
Hirdetés
Győr+ 2022.06.25.

Ősbemutató a Káptalandombon

Győr tragikus sorsú püspökéről, az 1945-ben vértanúhalált halt Apor Vilmosról készült színdarab ősbemutatóját láthatta a közönség pénteken este a Káptalandombon.

Németh Boglárka 2022.06.24.

Dráma készült Apor püspök életéről

Mindenkinek mindene - Apor Vilmos című drámát mutatja be péntek este a Győri Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház egy koprodukcióban, a Káptalandombon.

Farkas Mónika 2022.06.21.

Négyszemközt Csankó Zoltánnal

Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház népszerű és sokoldalú művésze május végén töltötte be 60. életévét. Hajrázott az évad végén, Lionel Bart világhírű Oliver! című musicaljében a tolvajbanda vezetőjét, Fagint alakítja, méghozzá nem is akárhogyan. Az előbemutató zajos sikere megnyugvással tölti el, a hosszú próbaidőszak megérte a türelmet és fáradságot, a zenés művet a következő évadban decembertől tűzi műsorára a győri teátrum. Csankó Zoltánt születésnapján a társulat és az Oliver! gyerekszereplői egy óriástortával lepték meg, a közönség álló vastapssal ünnepelte. E kerek évforduló mindenképp jó alkalom arra, hogy őszintén beszéljünk a színészi lét elviselhetetlen könnyűségéről.

P. Csapucha Adrienn 2022.06.10.

Értékes évadot búcsúztattak a színházban

Pénteken tartotta évadzáró társulati ülését a győri teátrum. Az elmúlt hónapok előadásainak és történéseinek felidézését követően, igazi díjesőn ünnepelték kitüntetett kollégáikat a társulat tagjai.

Farkas Mónika 2022.06.07.

Kulisszák mögött – Oliver!

Lionel Bart Oliver! című musicaljét a Győri Nemzeti Színház a következő évadban tűzi műsorára. A grandiózus, sokszereplős előadás Tóth Tünde rendezésében már most elkészült.

Bajzát Zsuzsi 2022.05.31.

Agócs Judittal és Fejszés Attilával beszégettünk

Amikor két színész hosszú ideig próbál, vagy játszik együtt, akkor óhatatlanul kialakul egy összhang, egy szimbiózis. Ilyenkor egymás mondatait is be tudják már fejezni, akár egy szülinapi buli után korán reggel, egy rádióstúdióban is. Ez volt a helyzet Agócs Judit és Fejszés Attila esetében is, akik a közös munkáról, és a következő évad kihívásairól is meséltek a Győr+Reggeliben.

Farkas Mónika 2022.05.28.

Decemberben érkezik az Oliver!

Lionel Bart Oliver! című musicaljét a Győri Nemzeti Színház a következő évadban tűzi műsorára, a grandiózus, sokszereplős előadás Tóth Tünde rendezésében már most elkészült. Szombaton előbemutatót tartanak belőle, sőt a a szívbemarkoló produkciót teátrum gyermeknapi rendezvényén is megtekintheti a nagyérdemű, ezt követően decembertől kerül majd repertoárra.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat