Címke: formula student
Hirdetés
Győr+ 2024.02.12.

A SZE kutatómérnökei segítik az intézmény bajnokesélyes raliversenyzőjét

2010 óta ralizik versenyszerűen, 2019-től pedig már az R5/Rally2 kategóriában méreti meg magát Klausz Kristóf, a Széchenyi István Egyetem gépészmérnök mesterszakos hallgatója, aki idén az országos ralibajnokság megnyerését tűzte ki célul. A tehetséget az egyetem két kutatómérnöke is segíti: Kapocsi Máté és Orova László a versenyjármű felkészítésében, szerelésében és szállításában is közreműködik.

Győr+ 2024.02.06.

Jelentős támogatást nyújt a Rheinmetall a Formula Student hallgatói csapatának

Tizenötezer euróval, vagyis közel hatmillió forinttal támogatja a Rheinmetall az Arrabona Racing Teamet, a Széchenyi István Egyetem Formula Student-versenysorozatban részt vevő hallgatói csapatát. A cég, amelynek logója mostantól a győriek versenyautóját díszíti, a közelmúltban Zalaegerszeg legnagyobb ipari beruházását hajtotta végre a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó ZalaZone mellett.

Németh Boglárka 2023.11.18.

Forma-1-es mérnökök a Széchenyin

Világszerte ismert mérnökök is a Széchenyi István Egyetem vendégei a kilencedik alkalommal megrendezett Formula Student Symposiumon. A háromnapos konferencia a Formula Student versenyek felkészülési előszobája, hiszen, olyan elismert mérnökök is előadásokat tartanak a fiataloknak, akik a Formula–1-ben dolgoznak vagy dolgoztak.

Győr+ 2023.07.13.

Győzelemre esélyesek a győri egyetem Formula Student-csapatai

Szintet léptek tavaly a Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapatai: az Arrabona Racing Team (ART) által épített és SZEngine-motor által meghajtott autó mindhárom nagy versenyen a dobogón végzett, ezzel felzárkózott a legszűkebb világelithez. A tagok a győzelmet tűzték ki következő célul. A fejlesztéseknek köszönhetően a jármű teljesítménye idén tovább javult, miközben sokat léptek előre megbízhatóság terén.

Győr+ | Horváth Márton 2023.03.08.

Nem lassít az Arrabona Racing Team: élre törne a győri csapat

Mindig izgalmas kérdés, mivel rukkol elő aktuális Formula Student-versenyautójának fejlesztésekor az Arrabona Racing Team. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata az elmúlt években fokozatosan közelítette technológiában a világelitet, ami tavaly nyáron az eredményekben is tükröződött.

Ficsór Dávid 2022.11.26.

Formula 1-es mérnökök az egyetem rangos programján

A hétvégén zajlik Győrben az egyetem által már nyolcadik alkalommal megrendezett Formula Student Symposium. A Formula Student a világ egyik legelismertebb mérnökhallgatói versenysorozata, melyben világszerte több száz felsőoktatási intézmény csapata dolgozik azon, hogy olyan együléses versenyautót tervezzen, építsen, menedzseljen, ami a legjobban teljesít a különböző versenyszámokban.

Győr+ 2022.11.18.

SZE: világszerte ismert mérnökök adnak elő a Formula Student Symposiumon

A nemzetközi Formula Student-versenycsapatok mintegy 200 hallgatója vesz részt a győri Széchenyi István Egyetem által nyolcadik alkalommal megrendezett Formula Student Symposiumon november 25. és 27. között. A konferencia rangját mutatja, hogy elismert mérnökök tartanak majd előadásokat a fiataloknak, köztük olyanok is, akik a Forma–1-ben dolgoznak vagy dolgoztak.

Győr+ 2022.08.24.

Győri sikerek a Formula Student-sorozatban

Álomszerű szezont zárt az Arrabona Racing Team: a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata az osztrák és magyar sikerek után sem veszítette el remek formáját, és Németországan, az évad legnagyobb presztízsű versenyén is a dobogón végzett.

Győr+ 2022.08.01.

Történelmi ART-siker: második helyen végzett a győri csapat

A Széchenyi István Egyetem Formula Student-versenycsapata, az Arrabona Racing Team az intézmény SZEngine motorfejlesztő csapatával közösen versenyezve az összetettbeli 2. helyezést szerezte meg az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetésen, a Formula Student Austria versenyen, Spielbergben. A bravúros eredmény az eddigi legnagyobb sikere a csapatnak, amelynek tagjai ezzel jelezték: számolni kell velük a Formula Student mezőnyének elitjében.

Pécskai István 2022.06.09.

Bemutatták az Arrabona Racing Team új autóját

A Széchenyi István Egyetemen bemutatták az Arrabona Racing Team 2022-es, ART_09 névre keresztelt versenyautóját. Az intézmény tehetséges hallgatói a Formula Student nemzetközi mérnökversenyen méretik meg magukat.

Hirdetés