Forma-1-es mérnökök a Széchenyin

Németh Boglárka Fotó: SZE / Adorján András
2023.11.18. 12:41

Világszerte ismert mérnökök is a Széchenyi István Egyetem vendégei a kilencedik alkalommal megrendezett Formula Student Symposiumon. A háromnapos konferencia a Formula Student versenyek felkészülési előszobája, hiszen, olyan elismert mérnökök is előadásokat tartanak a fiataloknak, akik a Formula–1-ben dolgoznak vagy dolgoztak.

A különleges nemzetközi eseményen a Formula Student versenycsapatainak közel 200 hallgatója vesz részt. A nyitóünnepséget szombat reggel tartották a Széchenyi Egyetem aulájában.

“A világtalálkozó tökéletesen illeszkedik a versenyzők  tervezési időszakába, hiszen jelenleg is minden csapat az új autón dolgozik. Itt új inspirációkat kaphatnak és beszélgethetnek a motorsport világában ismert előadókkal és természetesen tanulhatnak is tőlük, emellett egymás között is tapasztalatot cserélhetnek.”- hangsúlyozta a Győr Plusz Médiának Kolossváry Tamás, a SZE Tudományos és Innovációs Parkjának igazgatója, a symposium egyik főszervezője.

A motorsport egyre közelebb kerül a Széchenyi István Egyetemhez, emellett az itt tanuló diákok a nemzetközi elittől tanulhatnak, akik olykor a Forma 1-es boxutcákban is felbukkannak.

Új előadóként Miroslav Zrncevic, a Bugatti Rimac tesztpilótája is csatlakozott az eseményhez, aki egy elektromos versenyautóval a leggyorsabban ért körbe egy nemzetközi versenyen. A Forma 1 és a Formula Student világában pedig a szintén elismert Calude Rouelle, versenymérnök, járműdinamikai szakértő is beszél majd a fiatal mérnök generációhoz. 

A rendezvény pénteken kezdődött és vasárnapig tart, a három nap alatt közel húsz szakember, köztük három Forma 1-ben dolgozó tekintély előadását láthatják az érdeklődők. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #formula student | #Formula-1 | #Győr | #híradó |