Bemutatták az Arrabona Racing Team új autóját

Fotó: Győr+ Média
Pécskai István
2022.06.09. 21:34

A Széchenyi István Egyetemen bemutatták az Arrabona Racing Team 2022-es, ART_09 névre keresztelt versenyautóját. Az intézmény tehetséges hallgatói a Formula Student nemzetközi mérnökversenyen méretik meg magukat.

A versenysorozat az 1980-as években indult a tengerentúlon, a célja az volt, hogy az ipar számára kompetens fiatalokat neveljen ki, fejlessze az ipart. A Formula Student a 2000-es években jelent meg Európában, ma már Németországban, Ausztriában, Csehországban és Hollandiában is versenyeznek a fiatalok.

A széchenyis diákok 62-en alkotnak egy csapatot. Az autó építése január és május között zajlik, a tesztidőszak pedig júniusban és júliusban.

,,A verseny alapvetően két részből áll. Vannak a statikus versenyszámok. Itt nincs szó autóversenyről, hanem azt nézik, ki, milyen tudással és tapasztalattal rendelkezik. Milyen pénzügyi ismeretei vannak a fiataloknak. Ez után jön a dinamikus versenyszám, amely az autóversenyzésből áll. Van a gyorsulás, az autokrossz, a skip pad, valamint az autó- és vezető-állóképességi teszt, az endurance, vagyis hogy az adott csapat milyen hatékonyan használta fel a rendelkezésre álló üzemanyagot” – árulta el Kapocsi Máté, az Arrabona Racing Team csapatmenedzsere, aki 2018, óta erősíti a széchenyis gárdát, csapetmendzserként pedig ez évtől tevékenykedik. .

A csapat mindent megtesz, hogy szép eredményeket érjen el az új idényben.

Galéria: Tóth Imre

Kapcsolódó témák: #Arrabona Racing Team | #formula student |