Címke: fenyővásár
Hirdetés
Győr-Szol Zrt. 2023.12.09.

Elkezdődött a fenyőárusítás a piactereken

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre inkább aktuális feladat a karácsonyfa beszerzése is. A Győr-Szol Zrt. piacterein december 9-én megkezdődött a fenyőárusítás. Az értékesíteni szándékozók nagyrészt Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.12.

Fenyővásár: hatalmas választék, emelkedő árak

Idén is hatalmas a választék fenyőfából, várhatóan 1,8-2 millió darab karácsonyfának való tűlevelű talál gazdára. A választékban továbbra is meghatározó a luc, az ezüst és a nordmann. A győri piacokon is elindult a fenyővásár, ide Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos megyékből érkeztek a kereskedők, akik a tavalyinál 20 százalékkal drágábban kínálják a tűlevelűeket.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.15.

Egészségügyi dolgozóknak olcsóbb a fenyő!

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete szerint 10-20 százalékkal megemelkedtek a fenyőárak idén, az előző évihez képest. A lucfenyő 4-5000, az ezüstfenyő 5-6000, a nordmann fenyő pedig hétezer forint körüli áron vásárolható meg, méterenként. Hiába az áremelkedés, a vásárlók többsége továbbra is inkább a nordmann fenyőt választja, mondván, évente csak egyszeri kiadásról van szó. A Győr-Szol piacterein december 10-e óta lehet beszerezni a fenyőfát, a Vásárcsarnoknál 10, a Tarcsay úti parkolóban 14 kereskedő kínálja portékáját.

Hirdetés