Címke: esélyegyenlőség
Hirdetés
Pulai Sarolta 2024.05.15.

Csörgőlabdáztak az Örömhírben

Tovább folytatódnak az érzékenyítő programok a győri óvodákban és iskolákban Fóris Norberttel, Győr esélyegyenlőségért felelős polgármesteri biztosával.

Bajzát Zsuzsi 2024.04.17.

Fóris Norbi és Wanka volt a vendégünk

Az egészséges emberek nagyon nehezen tudják beleképzelni magukat a sérültséggel élők helyzetébe. Hiába minden törekvés, a legjobban mégis csak az tudja, hogy mire van szüksége egy fogyatékkal élőnek, aki saját maga is érintett. Fóris Norbertet nem kell bemutatni a győrieknek, a sportban, tanulásban, és munkában is sikeres látássérült fiatalember egy ideje azokért az emberekért dolgozik, akiknek a helyzetét abszolút át tudja érezni.

Zombai-Kovács Ákos 2024.03.19.

Fogyatékosügyi Kerekasztal alakult Győrben

Az önkormányzat számára fontos, hogy folyamatosan segítse és támogassa a Győrben, hátrányos helyzetben élőket, illetve az érintettek társadalmi integrációját. Ezért is jött létre a szociális területet felügyelő alpolgármester kezdeményezésére a Fogyatékosügyi Kerekasztal, amely kedden tartotta első ülését.

Ficsór Dávid 2024.02.22.

Nem csak a lelkeket mozgatták

Február 22-e a Magyar Parasport Napja, ebből az alkalomból már hetedszer rendezett a FODISZ tartalmas lélekmozgató programot a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem támogatásával.

Földvári Gabriella 2024.01.28.

Fóris Norbert: A fogyatékossággal élők érdekeit képviselem

Fóris Norbert 30 éves vak fiatalember, parasportoló, esélyegyenlőségi biztosként dolgozik dr. Dézsi Csaba András polgármester mellett. Norbert születése óta vak, ennek ellenére teljes életet él, négy diplomája van, jelenleg tudományos fokozat megszerzésére törekszik, kiemelkedő eredményeket ér el dzsúdóban, készül az idei paralimpiára és mindent megtesz azért, hogy Győrben a fogyatékkal élők érdekeit képviselje.

Pulai Sarolta 2024.01.24.

Érzékenyítő est Patkás Tamással

Esélyegyenlőség programsorozat részeként a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégiumban tett látogatást Patkás Tamás, vagy ahogy mindenki ismeri "Tomi Rocky" és dr. Dézsi Csaba András polgármester. A közös beszélgetés során a többi között azt mutatták be, miként lehet mozgássérülten élni, dolgozni és sportolni.

Győr+ 2023.12.16.

Emberi jogokról a Széchenyi István Egyetemen

Az emberi méltóság egyetemes érték – ez volt az egyik fő konklúziója annak a panelbeszélgetésnek, amely a Széchenyi István Egyetem szervezésében valósult meg.

Kárpát Zsolt 2023.11.10.

Érzékenyítés a Kazinczyban

A Kazinczy Ferenc Gimnáziumba látogatott el Fóris Norbert látássérült sportoló, aki ismét Győr polgármesterével, dr. Dézsi Csaba Andrással beszélgetett.

Győr+ 2023.06.28.

A diplomáciában is nélkülözhetetlenek a nők

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz illeszkedik az a minikonferencia-sorozat, amely a Széchenyi István Egyetem szervezésében a nemek közötti egyenlőség témáját járja körül külső előadók meghívásával. A legutóbbi rendezvény a június 24-i „nők a diplomáciában” ENSZ-világnaphoz kapcsolódott.

Ficsór Dávid 2023.06.07.

Nagy sikere volt az előadásnak

Ezúttal a Győri Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumában tartott érzékenyítő előadást Fóris Norbert, a vak parasportoló és Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Hirdetés