Címke: energetika
Hirdetés
MTI 2024.04.05.

Új otthonfelújítási korszerűsítési programot indít a kormány

Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.24.

Elkészült a Kovács Margit iskola energetikai fejlesztése

Tulajdonképpen elkészült a marcalvárosi Kovács Margit Iskola több mint félmilliárd forintból megvalósuló energetikai fejlesztése, a napokban a műszaki átadás zajlik az intézményben. Erről Kara Ákos országgyűlési képviselő, a beruházás kezdeményezője számolt be a Győr+ Médiának. A politikus kiemelte, az elmúlt időszakban felértékelődtek az energetikai célú felújítások, aminek korábban modernizált Fekete Iskolában már mérhető eredményei vannak.

Csollán Tamara 2023.01.20.

Kultúra napja: hamarosan kész a megújult könyvtár

Hamarosan elkészül a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Vásárcsarnok melletti Központi Könyvtárának közel 300 millió forintból felújított épülete. Erről a polgármester és a könyvtár igazgatója számoltak be a Győr+ Médiának. Dr. Dézsi Csaba András és dr. Horváth Sándor Domonkos a Magyar Kultúra Napja alkalmából számoltak be az energetikai fejlesztés állásáról. A jövőben, a könyvtárépületben korszerű nyílászárók, szigetelés és napelemrendszer gondoskodik arról, hogy az, minimális energiafelhasználással üzemelhessen.

Győr+ 2023.01.05.

Nemzetközi esszéversenyt nyert az egyetem hallgatója

Az európai energiafüggőség és a fenntartható gazdaság témájában írt dolgozatával első helyezést ért el az Európai Bizottság nemzetközi esszépályázatán Vass Viktória, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója. A gazdálkodási és menedzsment szakon tanuló fiatal lány írásában amellett érvelt, hogy országok közötti összefogással és a kontinensen rejlő lehetőségek kiaknázásával a zöld jövő álomból valósággá válhat.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.01.

Elkészült a PÁGISZ energetikai korszerűsítése

Elkészült a marcalvárosi PÁGISZ iskola energetikai fejlesztése, erről a beruházás kezdeményezője, Kara Ákos számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, több mint 850 millió forintból nem csak külsőre lett szebb a létesítmény, de komoly energiaköltségeket is spórolhat az iskola.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2022.10.26.

Miniszterhelyettes az iskola felújításon

Dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese tett látogatást Győrben, szerdán. Elsőként a Mobilis Interaktív és Élményközpont Mobility programjának születésnapján vett részt, majd délután, Kara Ákos országgyűlési képviselő meghívására a marcalvárosi Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola felújítását nézte meg. Az épületet 570 milliós állami forrásból modernizálják, melyet Kara Ákos, képviselő kezdeményezett.

Földvári Gabriella 2022.06.08.

Egyre szépül Adyváros

Újabb zöldterület újult meg Adyvárosban, ezzel is szebbé, élhetőbbé téve a panelházak környezetét. Radnóti Ákos szerdán találkozott a Földes Gábor utca 8. számú ház lakóinak képviselőivel és közösen nézték meg a megújult parkosítást.

Győr+ 2021.11.29.

Milyen energetika kondíciókkal fordul rá Európa a télre

Vajon valóra válnak azok a futurisztikus kisfilmek, melyek a polgári lakosságot készítik fel a tartós energiahiányra? Hol rontotta el Európa az energiastratégiát? Milyen politikai, geopolitikai és nagyhatalmi játszmák eredményezték mindezt? Milyen jövő vár Európára és Magyarországra a zöld átállás és technológiaváltás fényében? E kérdések is mutatják, hogy milyen fontos és aktuális témában kaptak felvilágosítást azok, akik november 24-én ellátogattak a győri MCC szervezésében megrendezett, „Ahol a politikát köbméterben mérik – földgáz és rezsiválság Európában” című előadásra és kerekasztal beszélgetésre, melyen több mint 120, főként fiatalokból álló közönség vett részt.

Hirdetés