Miniszterhelyettes az iskola felújításon

Szerző és fotó: Németh Boglárka
2022.10.26. 18:07

Dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese tett látogatást Győrben, szerdán. Elsőként a Mobilis Interaktív és Élményközpont Mobility programjának születésnapján vett részt, majd délután, Kara Ákos országgyűlési képviselő meghívására a marcalvárosi Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola felújítását nézte meg. Az épületet 570 milliós állami forrásból modernizálják, melyet Kara Ákos, képviselő kezdeményezett.

Hirdetés

Az iskola energetikai korszerűsítése még júniusban kezdődött. A szakemberek kiváló tempóban haladnak: a radiátorok a helyükön vannak, a belső, gépészeti felújítás is lassan a végéhez ér, az épületre pedig napelemek is kerülnek majd.

“A nyílászáró csere elkészült, 102 ablakot cseréltek ki az épületben. A homlokzati szigetelés 70%-os készültségű, tehát hamarosan ez is befejeződik és a gépészeti korszerűsítés tekintetében is lassan elérjük a száz százalékot. Mindezzel az volt a célom, hogy ne csak esztétikusabb, hanem olcsóbb is legyen a működtetés. Az energiakorszerűsítés felértékelődött, én azt gondolom, hogy most már mindenki számára vitán felül áll. Az intézményeinket, a közintézményeinket energetikai szempontból mindenképpen korszerűsíteni kell és a választókerületemben ezért teszek meg mindent, hogy folyamatosan legyenek újabb és újabb fejlesztések”- számolt be a Győr+ Médiának Kara Ákos, országgyűlési képviselő.

A politikus szerette volna, ha miniszterhelyettes látja hova kerülnek az állami pénzek és azt is hangsúlyozta, hogy a kormányzati támogatásokra a jövőben is számít.

Az épületet 570 milliós állami forrásból modernizálják. A miniszterhelyettes hangsúlyozta: Győrbe mindig megéri ellátogatni, Kara Ákosra és az elért eredményeire pedig nagyon büszke. “Nagyon örülök annak, hogy itt, ebben a városrészben három oktatási intézmény is megújul energetikailag. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos dolog, főleg ebben a mostani helyzetben. Nagyon örülök annak, hogy Kara Ákos képviselőtársam kezdeményezte azt, hogy ezek az iskolák meg tudjanak újulni. Ennél az iskolánál júniusban kezdődtek a felújítások, ez egy komplex energetikai korszerűsítés, ami nagyon fontos mindenféle szempontból. Azt gondolom, hogy Győr egy gyönyörű város, ide szívesen jön az ember”- hangsúlyozta Dr. Koncz Zsófia, miniszterhelyettes.

A közel 500 diákot és csaknem 100 pedagógust foglalkoztató iskola energetikai felújítása a tervek szerint jövő márciusra elkészülhet. Ezzel párhuzamosan azonban elkezdődött a Radó iskola korszerűsítése is. 

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #energetika | #felújítás | #iskola |