Címke: emlékév
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.11.13.

Emlékek a hegy szívében, a bazilika 800 éve

November 11-e Szent Márton, a pannonhalmi monostor, a bazilika és Pannonhalma város védőszentjének ünnepe. Ez alkalomból az elmúlt hétvégén sem maradhatott el a közös, történelmi és szakrális értékeken nyugvó ünneplés, ám az idei más volt, mint a többi. Szombaton a rendezvény részeként Novák Katalin nyitotta meg ugyanis a „Pannonhalmi Bazilika 800” emlékévet, hiszen 2024-ben lesz nyolcszáz éve, hogy a gyönyörű szerzetestemplomot helyreállították és ünnepélyesen felszentelték.

P. Csapucha Adrienn 2023.09.25.

Ungvári: az egyik legnagyobb rocker Petőfi Sándor volt!

Ha valamit egy igazán jó együttműködés hónapok óta tartó sikerének hívhatunk, az a Petőfi egykor és most, a Győr+ Rádió emlékév kapcsán indított műsora, melyet a győri teátrum művészei mellett Farkas Mónika neve fémjelez. Sorozatunk szeptemberben is folytatódik, hétfőn este a méltán népszerű színész, Ungvári István versel.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.09.06.

Énekelt versek Petőfi emlékére

Az idei évben ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, ehhez kapcsolódva rengeteg megemlékező programot szerveztek országszerte, köztük a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér is. Rendezvénysorozatuk ezen a hétvégén az utolsó állomásához érkezik, dalversekkel telik majd meg a Zsinagóga.

Győr+ 2023.05.29.

Fejszés Attila: túrázás közben mindig eszembe jut Petőfi!

Petőfi egykor és most című rádiós sorozatunk következő, pünkösdi adásában Fejszés Attila volt Farkas Mónika vendége. A Győri Nemzeti Színház művésze két művet is elszavalt a költőtől, és azt is elárulta, hogyan viszonyul a szerzőhöz, és egyáltalán a versmondás műfajához.

P. Csapucha Adrienn 2023.02.20.

Petőfi egykor és most, Agócs Judittal

Az országos Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva, a Győr+ Rádió is izgalmas sorozatot indított, így tisztelegve az egyik, ha nem a legnagyobb magyar költő előtt. Petőfi egykor és most című műsorunk következő, második részében Agócs Judit szavalja el az egyik legkedveltebb Petőfi verset. Érdemes lesz február 20-án rádiónkban hallgatni a Győr+ Estét.

Győr+ 2023.01.22.

Petőfi 200 a Győr+ Rádióban

A Petőfi 200 emlékévből a Győr+Média sem marad ki és január 23-tól a Győr+ Rádió esti adásában havonta jelentkezik az a műsorfolyam, ami Petőfi Sándor életét és verseit dolgozza majd fel.

MTI 2022.08.30.

Vándorkiállítást szervez a PIM

Csütörtökön indul útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új, Átröpűlök hosszában hazámon című vándorkiállítása a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. A múzeumbusz első állomása Petőfi Sándor szülővárosa, Kiskőrös lesz, melyet több mint 200 helyszín - köztük Győr - követ majd körülbelül egy éven át.

Győr+ 2022.03.12.

Győrben is elkezdődik a Petőfi Klubok Programsorozat

A 2022-es és 2023-as Petőfi Sándor-emlékév alkalmából Petőfi Klubok elnevezésű programsorozat veszi kezdetét Magyarországon és a külhonban. Ennek kapcsán március 16-án, szerdán 13 órakor a Ménfőcsanaki Művelődési Házban (Bezerédj-kastély, nagypince) március 15-ére emlékezve köszöntőkkel egybekötött ünnepi műsorra kerül sor.

Garamvölgyi Imre 2021.12.27.

Győrben semmi sem lehetetlen

Születésnapot ünnepelt Győr városa 2021-ben. Királyi várossá válásának 750. évfordulóját. Az ünnepi év december 31-én lezárul, ám az egyéves megemlékezés-sorozat még sokáig hatással lesz minden városlakó életére. Az eseménysorozatról dr. Dézsi Csaba András polgármestert kérdeztük.

Hirdetés