Új rész, hétfőn este

Petőfi egykor és most, Agócs Judittal

P. Csapucha Adrienn Ács Tamás
2023.02.20. 06:57

Az országos Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva, a Győr+ Rádió is izgalmas sorozatot indított, így tisztelegve az egyik, ha nem a legnagyobb magyar költő előtt. Petőfi egykor és most című műsorunk következő, második részében Agócs Judit szavalja el az egyik legkedveltebb Petőfi verset. Érdemes lesz február 20-án rádiónkban hallgatni a Győr+ Estét.

Farkas Mónika kolléganőnk kezdeményezésére indult el a Győr+ Rádió műsorán még januárban a Petőfi emlékévhez kapcsolódó sorozatunk, melyet minden hónapban hallhatnak az érdeklődők, és amelyhez örömmel csatlakoztak a Győri Nemzeti Színház művészei is.

“Korábban pályakezdőként már részt vettem egy hasonló műsor készítésében, és nem volt kérdés, hogy a kreativitásomat szeretném most is ilyen formán kamatoztatni. Kszel Attila segített a szerkesztésben, fantasztikus színészeinkkel pedig egy nagyon élvezetes műhelymunkában volt részünk – árulta el érdeklődésünkre rádiónk szerkesztő-műsorvezetője. “A felvételre nagyon felkészülten érkeztek a szereplők, volt, aki hozott magával Petőfi kötetet, de a fiatalabb generáció képviselői közül akadt olyan is, aki egy Petőfit ábrázoló, különleges pólóban, a mobiltelefonjáról olvasta fel a verset” – tette hozzá Farkas Mónika.

Agócs Judit saját bevallása szerint is nagyon szereti Petőfit, jelen van a családjuk mindennapjaiban. “A napokban előkerült egy VHS-kazetta, amelyen a szalagavatónkon a “Világosságot” című költeményt szavaltam el. De például a kisfiam 2 és fél évesen még nem beszélt, és már az Anyám tyúkját mondogatta a színház titkárságán, amire persze mindenki rácsodálkozott” – mesélte nevetve a teátrum oszlopos tagja. Hozzátette, rengeteg Petőfi verset tud kívülről, a színésznő ugyanakkor őszintén vallott arról is, hogy szerinte nem minden színész tud szépen szavalni. Agócs Judit viszont kétség kívül lenyűgözi majd a hallgatókat a Győr+ Estében, február 20-án a Győr+ Rádió műsorán. Ám addig is, itt egy kis ízelítő, hogyan is készült stúdiónkban a Petőfi egykor és most felvétele:

Farkas Mónikával és Agócs Judittal készült rádiós beszélgetésünket itt hallgathatják vissza: