Címke: élelmiszeripar
Hirdetés
MTI 2021.05.31.

Újabb hat termék nyerte el a HÍR védjegyet

Az Agrárminisztérium (AM) célkitűzése, hogy az agrárgazdaság területén a termelői közösségek egyre több termékre nyújtsanak be uniós oltalom iránti kérelmet, éljenek az oltalom nyújtotta lehetőségekkel, és élvezzék azok előnyeit - hangsúlyozta Tarpataki Tamás, az AM agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a tárca hétfői közleményében.

MTI 2021.04.28.

Ötödével drágább lehet a tojás

A takarmány árának fél éve tartó emelkedése miatt a tojás termelői árának 20 százalék körüli növekedése indokolt - közölte a Magyar Tojásszövetség az MTI-vel szerdán.

Kárpát Zsolt 2021.04.20.

A drága takarmány megdobhatja a húsárakat

A magas takarmány árak 20-25 százalékkal növelték az élőállat tartásának költségeit, amit előbb utóbb át kell terhelni a kiskereskedelemre. Ez várhatóan a fogyasztói árakban is változást fog okozni, amelynek mértékét még nehéz pontosan meghatározni.

MTI 2021.03.04.

Street food vendéglátóhelyet függesztett fel a Nébih

Felfüggesztette egy fővárosi street food ételeket kínáló vendéglátóhely tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután ellenőrzésekor súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel - tájékoztatta a Nébih az MTI-t csütörtökön.

Győr+ 2021.03.02.

Magyar termékek a magyar lakosságnak

Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését.

MTI 2021.02.12.

Soha nem látott fejlesztések jönnek a magyar élelmiszeriparban

A kormány szándéka szerint a következő 10 év iparfejlesztési erőfeszítéseiből és ráfordításaiból kiemelkedő mértékben részesül az élelmiszeripar - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken, Pécsen, ahol a szektor előtt álló kihívásokról és lehetőségekről egyeztetett az iparág képviselőivel.

MTI 2021.02.10.

Kevés hüvelyes zöldséget fogyasztanak a magyarok

Világszinten és Magyarországon is nagyon kevés hüvelyest fogyasztanak az emberek, a magyaroknak mindössze 43 százaléka sorolja a preferált zöldségek közül az első három helyre ezeket - közölte a Bonduelle saját felmérése alapján, a hüvelyesek szerdai világnapja alkalmából.

MTI 2021.02.03.

Szeressük a sertés- és a mangalica húst!

Kampányt indít a sertés- és mangalica fogyasztás népszerűsítésének érdekében nagyböjt kezdetéig az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete.

Hirdetés