Schobert Norbi nem bírja tovább: visszavonul, szerinte példát statuálnak vele

Győr+ Fotó: Norbi és az Update oldala
2023.05.08. 07:00

Schobert Norbert cégét, a Norbi Update-et 40 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal. A "guru" úgy döntött, visszavonul, nem bírja tovább.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, a hivatal 40 millió forintra bírságolta a céget – írtuk korábbi cikkünkben. A hivatal vizsgálata megállapította, hogy az országszerte ismert, az utóbbi években furcsa kijelentéseivel figyelmet kapó fitneszguru több esetben megtéveszthette a vásárlóit, a megtévesztő videókkal célzott fogyasztói kör pedig részben sérülékeny, mivel az állítások betegeket és túlsúllyal küzdőket is céloznak.

Norbi hosszú Facebook-posztban ecseteli szakmai pályafutását. “De a szabályokat tovább szigorították. A gyógyszerlobbi. Az a lobbi, aki klinikai vizsgálatok híján telenyomta a világot covid vakcinával. A kívánt és nem kívánt káros élettani hatást nem vizsgálta a hatóság. Tele a temető fiatal kortársaimmal. Szegény Csollány is belehalt, márt ráoltottak. Nem tudom. Amikor engem, a Feleségem megszúrtak, nem végeztek covid tesztet. Akkor minket is ráoltottak volna? Tudnotok kell, velem példát statuálnak, mert első voltam” – írja a posztban:

A posztra reagálva a Blikk megkereste Norbit, aki azt nyilatkozta a portálnak: “– Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem.”

Kapcsolódó témák: #élelmiszeripar | #életmód | #fogyás | #GVH |