Címke: élelmiszeripar
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.06.30.

Közép-Európa legnagyobb snackgyára jön létre Győrben

1991 óta működik Győrben a snack termékeket gyártó vállalat, mely az elmúlt 30 évben rengeteg fejlesztést valósított meg a városban. Az utóbbi 10 évben 24 milliárd forintot tesz ki a beruházások mértéke, most egy új csomagolóberendezéssel bővült a vállalat. A fejlesztések folytatódnak, 2024 második felében ugyanis egy 8 milliárd forint értékű, új gyártósort hoz létre a társaság, így Közép-Európa legnagyobb snackgyára jön létre Győrben.

MTI 2023.02.28.

Nébih: fekete szemes babot hívott vissza a forgalmazó

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradékok - klórpirifosz, karbaril, fenitrotion - miatt az Orient Food Kft. visszahívta a forgalomból az "IDEAL fekete szemes bab 900 gramm" megnevezésű termék több tételét - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

MTI 2023.02.28.

A 30 éves Lipóti Pékség legnagyobb üzeme épült meg Hatvanban

Magyarország legnagyobb sütőüzemét adták át Hatvanban kedden; a Lipóti Tóth és Társai Zrt. 20 milliárd forintos új üzemének átadásán a pénzügyminiszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a kormány stratégiai célja a rendszerváltás idején meggyengített hazai élelmiszeripar újjáépítése.

MTI 2022.12.12.

Új gyárat létesít Ukrajnában a Nestlé

A svájci Nestlé, a világ egyik vezető élelmiszeripari cége 40 millió svájci frankból (16,86 milliárd forint) új gyárat létesít Nyugat-Ukrajnában.

MTI 2022.12.01.

Csökkent a vágóhidakon levágott állatok száma az első három negyedévben

A magyarországi vágóhidakon az első háromnegyedévben kevesebb állatot vágtak le, mint egy évvel korábban: a levágott marhák száma 7,4 százalékkal, a sertéseké 6,9 százalékkal, a baromfiaké 11,8 százalékkal csökkent tavaly január-szeptemberhez képest - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kiadványában.

MTI 2022.11.30.

Még mindig sok energiaitalt fogyasztanak a fiatalok

Még mindig magas arányban fogyasztanak energiaitalt a fiatalok, az iskoláskorú gyerekek, ezért fontos felhívni különböző szemléletformáló programokkal erre a figyelmet - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy szerdai sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI 2022.09.26.

Tudatosan vásárolunk, mégis sok élelmiszert pazarlunk

A magyarok többsége saját bevallása szerint tudatosan vásárol, figyel az élelmiszerek lejárati idejére, mégis évente 65 kilogramm élelmiszerhulladékot állít elő, amivel 45 000 forint éves veszteséget szenved el - közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétfőn az MTI-vel.

MTI 2022.09.23.

Éhínség kopogtat a világ ajtaján

Sürgős lépéseket sürgetett helyi idő szerint csütörtökön New Yorkban David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) vezetője, aki szerint éhínség kopogtat a világ ajtaján, amely "tökéletes viharral tetézett tökéletes viharral néz szembe".

Hirdetés