Címke: Diákolimpia
Hirdetés
Pécskai István 2023.02.06.

Egyre népszerűbb a sakk Győrben: 125-en vettek részt a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték a Győr-Moson-Sopron megyei sakk-diákolimpia döntőjét a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. A számok azt mutatják, hogy a sportág egyre népszerűbb a megyénkben: az egyéni kategóriákban összesen 125 sakkozó vett részt az eseményen, emellett 22 csapat mérette meg a tudását.

Kárpát Zsolt 2022.05.27.

Elstartolt az atlétikai Diákolimpia döntője

Több mint kétezer fiatalt mozgat meg az Atlétikai Diákolimpia Országos döntője, amely egy hétig tart a győri Olimpiai Sportparkban. Az ünnepélyes pénteki megnyitón elhangzott, a Diákolimpia már 35 éves múlttal rendelkezik. A megmérettetéseken évente 160 ezren indulnak az egész országban, és a sportágakon belül az atlétika a legnépszerűbb.

Németh Boglárka 2022.03.25.

Radnóti Ákos: A ritmikus sportgimnasztika is hódít

Az Országos Diákolimpia keretén belül Ritmikus Sportgimnasztika Országos Döntő kezdődött péntek reggel a Molnár Vid Bertalan Művelődési Házban. A versenyt két éve a koronavírus miatt nem tudták megtartani, idén azonban 600 nevezés érkezett, a 7-17 éves lányok pedig 3 napon át mérik össze tudásukat versenysport első, másod- és harmadosztály kategóriákban.

Nagy Roland 2021.10.21.

Diákolimpia újratöltve

A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások az iskolai sportban is éreztették hatásukat.

MTI 2021.08.16.

A Révais Balogh Zsófia ezüstérmes a földrajzi diákolimpián

Egy arany és két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások a nemzetközi földrajzi diákolimpián - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK), amely a négytagú csapatot összeállította és felkészítette.

Hirdetés