Elstartolt az atlétikai Diákolimpia döntője

Fotó: Vig Norbert
Kárpát Zsolt
2022.05.27. 14:20

Több mint kétezer fiatalt mozgat meg az Atlétikai Diákolimpia Országos döntője, amely egy hétig tart a győri Olimpiai Sportparkban. Az ünnepélyes pénteki megnyitón elhangzott, a Diákolimpia már 35 éves múlttal rendelkezik. A megmérettetéseken évente 160 ezren indulnak az egész országban, és a sportágakon belül az atlétika a legnépszerűbb.

A bevonulással kezdődött a nyitó ünnepség. A megyék legjobbjai sorakoztak fel a futópályán. A Diákolimpia atlétikai döntője egyedi lebonyolítású, amelyre a győri sportlétesítmény tökéletesen alkalmas.

„Ezt a versenyt ebben a formában lebonyolítani Győrön kívül szinte lehetetlen lenne megrendezni, mert ez a létesítmény nagyon kell hozzá. Nagyon fontos, hogy van egy bemelegítő pálya, egy versenypálya és egy futófolyosó. Emellett az egy hét alatt városunkban rengeteg vendégéjszakát töltenek el a sportolók és kísérőik” – mondta el a Győr+ Médiának Török Zsolt a Győri Polgármesteri Hivatal sportosztályának vezetője.

Öt korcsoportban bonyolítják le az egyéni versenyeket és a próbabajnokságokat. Akármilyen meglepő, az atlétika a diákolimpiai sportágak közül még a labdarúgásnál is népszerűbb – emelte ki dr. Erdős Dániel a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója.

„35 éve töretlenül népszerű a Diákolimpia, ezen belül az atlétika torony magasan a legnépszerűbb. Az atlétikának annyi válfaja van, hogy szerencsére nagyon sok fiatalt megmozgat. Ezért van az, hogy az atlétika döntője egy hétig tart.”

A döntő legfrissebb eredményei folyamatosan nyomon követhető a diákolimpia hivatalos honlapján.

Kapcsolódó témák: #Diákolimpia | #verseny |