Országos döntő Győrben

Radnóti Ákos: A ritmikus sportgimnasztika is hódít

Fotó: MekliZ Fotó
Németh Boglárka
2022.03.25. 10:32

Az Országos Diákolimpia keretén belül Ritmikus Sportgimnasztika Országos Döntő kezdődött péntek reggel a Molnár Vid Bertalan Művelődési Házban. A versenyt két éve a koronavírus miatt nem tudták megtartani, idén azonban 600 nevezés érkezett, a 7-17 éves lányok pedig 3 napon át mérik össze tudásukat versenysport első, másod- és harmadosztály kategóriákban.

Az eseményen Radnóti Ákos, alpolgármester is részt vett, aki örül annak, hogy Győrben rendeznek ilyen rangos eseményt, a városvezető szerint ez is azt mutatja: a sportok hódítanak a városban. 

“Győrben nagyon fontos ez a sportág, a ritmikus sportgimnasztika. Örülök, hogy újból feléledt és nagyon sokan sportolnak. Köszönet ezért Kovács Ágnesnek, aki felkarolta ezt a sportot, ami nagyon népszerű és látványos is” – hangsúlyozta Radnóti Ákos, aki arról is beszélt, hogy nagyon sok néző érkezett a versenyre nem csak Győrből, de az ország számos részéből és több százan sportolnak majd itt a hétvégén, Győr pedig egy sportos város, a sportokat pedig folyamatosan támogatják most és a jövőben is.

“Minden korosztály megmutatkozik, mindenféle szer gyakorlatot fogunk látni, szabad gyakorlatokon keresztül, a karika, a labda, a buzogány és szalag gyakorlatok is lesznek. Junior felnőtt mezőny első osztály lesz holnap délután, ami egy nagyon szép és nagyon minőségi torna lesz majd”– nyilatkozta a Győr+ Médiának Kovács Ágnes, az ETO RG vezetőedzője, aki elmondta, hogy az ETO színeiben 35 lány versenyez a hétvégén. Az eseményen lehetőséget kapnak azok is, akik szabadidős sportként űzik a ritmikus sportgimnasztikát. Emellett szombat délután az ovis, a kezdő és az iskolás csapat mintegy 100 fővel tart majd bemutatót.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Diákolimpia | #híradó | #ritmikus sportgimnasztika |