Címke: csapadékvíz
Hirdetés
Szerző és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória 2024.01.29.

Az illegális csapadékvíz-rákötések káros hatásai

A városi infrastruktúra hatékony működésének kulcsa a megfelelően kialakított és karbantartott csatornahálózat. Azonban előfordulhat, hogy egyes felhasználók szándékosan vagy tudatlanságból jogszabályellenesen kötik rá a csapadékvíz-elvezető rendszereiket az elválasztott rendszerű szennyvízhálózatra. Az illegális csapadékvíz- rákötések a szennyvízhálózatokra súlyos kockázatokat jelentenek és károsodást okozhatnak az infrastruktúrában és a környezetben is.

Földvári Gabriella 2023.10.17.

Csapadékvíz-elvezetési probléma oldódott meg Bácsán

Megtörtént a kisbácsai Kultúrház utca csapadékvíz gócpontjainak felszámolása, az elkészült beruházást kedden dr. Dézsi Csaba András polgármester Bárány Istvánnal, a terület önkormányzat képviselőjével együtt tekintette meg.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.07.04.

Csapadékvíz gócpontokat számolnak fel Bácsán

Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Bárány István önkormányzati képviselő a polgármesteri viziten tűzték feladatlistára a kisbácsai Kultúrház utca csapadékvíz gócpontjainak felszámolását. Nagyobb esők alkalmával, az utca három pontján rendszeresen megállt a víz, sokszor még a kertekbe is befolyt, ezt orvosolják most, úgynevezett szikkasztó zsompok beépítésével. A Győrben először alkalmazott megoldás gazdaságos és klímabarát, a homok altalaj számára pedig jól jön a csapadék az optimális nedvesség fenntartásához.

Garamvölgyi Imre 2023.01.19.

Felelős magatartás, kevesebb tócsa

Az elmúlt kilenc napban több mint 60 mm csapadék hullott térségünkben. Ennek a mennyiségnek az elvezetése alapvetően nem okozna gondot a győri csatornarendszernek, ám a családi házas övezetekben, Győrszentivánon, Ménfőcsanakon, Bácsán, Gyirmóton mégis hatalmas tócsák alakulnak ki időszakosan. A szakemberek szerint ennek oka nagyrészt a felelőtlen lakossági vízelvetetés.

Győr+ 2021.06.24.

Jól sikerült a csatornák meder- és partrendezése

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata „Győr területén elhelyezkedő csatornák meder- és partrendezése” című projektjével sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A projekt részként Ménfőcsanak és Gyirmót városrészekben több csatorna és árok újult meg.

Hirdetés