Csapadékvíz-elvezetési probléma oldódott meg Bácsán

Földvári Gabriella Fotó: Vig Norbert
2023.10.17. 18:47

Megtörtént a kisbácsai Kultúrház utca csapadékvíz gócpontjainak felszámolása, az elkészült beruházást kedden dr. Dézsi Csaba András polgármester Bárány Istvánnal, a terület önkormányzat képviselőjével együtt tekintette meg.

Korábban nagy gondot okozott az utcában élőknek, hogy egy-egy kiadósabb eső után az út több pontján is hatalmas tócsák keletkeztek és sokszor még a kertekbe is befolyt a csapadékvíz.

A szakemberek ezt a problémát úgynevezett szikkasztó zsompok beépítésével oldották meg, amit Győrben először alkalmaztak.

A Kultúrház utcában három helyszínen tudtuk felszámolni a problémát. Ezúttal nem elvezettük a csapadékvizet, hanem levittük. Két méter mélyen ástak le a szakemberek és oda építették be azt a műanyag szerkezetet, amely elnyeli, tárolja, majd a homokos bácsai talajba vezeti az esővizet. Ez az eljárás klímabarát” – tájékoztatott Bárány István képviselő.

Komoly csapadékvíz-elvezetési problémák voltak, és vannak Bácsán, de lépésről lépesre megoldjuk azokat. Ezért is fontos, hogy a helyi képviselő és polgármester együttműködjön, és hogy a lakókkal kapcsolatot tartsunk, hogy megismerjük a problémáikat. Azokat a feladatokat, amik az évtizedek alatt elmaradtak, azokat most pótoljuk”  – hangsúlyozta a problémamegoldó polgármester.

A csapadékvíz-elvezetési munkálatok befejeződtek a Kultúrház utcában, már csak az aszfaltozás maradt hátra.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #csapadékvíz | #híradó |