Hirdetés
Címke: család
Hirdetés
Győr+ 2021.07.21.

Segítségkérő mozdulatot honosít meg a rendőrség

Egy egyszerű kézmozdulattal figyelmeztethetjük a környezetünket, hogy azonnali segítségre van szükségünk, ám körülményeink miatt telefonon vagy egyéb módon nincs lehetőségünk rendőri segítséget kérni.

MTI 2021.06.17.

Sommer ismét apa lesz, elhagyta a svájci csapatot

Az olaszokkal szemben 3-0-ra elveszített szerda esti római mérkőzés után azonnal Németországba utazott Yann Sommer, a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő svájci válogatott kapusa, mert felesége a család második gyermekével mindenórás.

Földvári Gabriella 2021.06.12.

Közlekedik a család

Közel félszáz család vett részt Győrben szombaton, a rendőrség által szervezett, idén immár tizedik alkalommal megtartott vetélkedősorozaton.

Hajba Ferenc 2021.05.31.

Minek nevezzelek?

Tíz éve a legtöbb szülő a Hanna nevet adja leánygyermekének. A fiúknál 2001 óta a Bence vezeti a névsort.

Földvári Gabriella és Szigethy Teodóra 2021.05.30.

A közös élmény a legnagyobb ajándék

A gyermeknap eredeti célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Ma gyereknapon arra helyeződik a hangsúly, hogy a család tagjai figyeljenek egymásra, s együtt közös élményeket gyűjtsenek.

Szigethy Teodóra 2021.03.08.

Akik kitárják a szívüket és az otthonukat

A gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyerekek ma már nem nagy létszámú intézetekben, hanem nevelőszülőknél vagy lakásotthonokban élnek, így kisebb, szeretetteljes közösségbe kerülnek rögtön az után, hogy traumát éltek át. Azért, hogy a vér szerinti családjukból kiemelt gyermekek is családban nőhessenek fel, érezzék annak megtartó erejét, a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampányt indított megyénkben az itteni hálózatot működtető Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

Szigethy Teodóra 2021.03.08.

Szörnyek márpedig léteznek

Hogy hol? A gyermeki képzelet országában. Van rá bizonyíték? Látták gyermek lelki szemek. De nem kell aggódni, előbb-utóbb kihalnak. Hogyan segíthetünk a kicsiknek, hogy ne rettegjenek a mindenhonnan előbukkanó szörnyektől és szellemektől, Udvardi-Vörös Zsófia pszichológus adott tanácsot.

J. Kovács Andrea 2021.02.26.

Családfa húszezer névvel

Elsőként Győrben alakult meg a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület helyicsoportja. A járvány miatt online módon, videokonferencia keretében tartotta első megbeszélését a csoport, amelynek célja, hogy összefogja a városban és környékén élő, családkutatás iránt érdeklődőket.

Földvári Gabriella 2021.02.21.

Több házasság, több gyerek, több válás

Nőtt a házasulási és a gyermekvállalási kedv, de emelkedett a válások száma is – ez derül ki a győri Anyakönyvi Hivatal tavalyi adataiból. A részletekről Kun Mária, a hivatal vezetője számolt be lapunknak.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat