Címke: család
Hirdetés
Győr+ 2023.05.26.

Otthonteremtés támogatással? Ezekre a határidőkre figyeljen!

Kedvezőbb helyzetbe kerültek az otthonteremtési támogatásokkal élő családok, ugyanis nemrégiben többféle változás, enyhítés is életbe lépett a betartandó határidők tekintetében. Az igénylés sikerességéhez és a támogatások feltételeinek teljesüléséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat a Credipass pénzügyi szakértői foglalták össze.

Mireider Máté 2023.05.20.

Kiemelkedően családbarát munkahely lett a győri cég

A száz munkavállaló alatti kategóriában díjazták a győri Solar 360 Áramtermelő Kft.-t a Családbarát Gálán, a cég Kiemelkedően Családbarát munkahely díjat kapott. Az elismerés mutatja: a munkavállalók elégedettsége legalább olyan fontos, mint a szakmai vagy pénzügyi sikerek.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.17.

Több mint 100 program a legcukibb fesztiválon

Május 21-e és 27-e között immár negyedik alkalommal rendezik meg az ötletgazdák a Győribaba Fesztivált. A programsorozat összefoglal minden családtervezéssel, várandóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal és gyermekneveléssel kapcsolatos foglalkozást, fejlesztést és szolgáltatást. A rendezvény egyik leglátványosabb eleme idén is a babakocsi felvonulás lesz.

MTI 2023.04.01.

Az iskolát a diák, a pedagógus és a szülő egysége alkotja

Az iskolában három dolog egységére van szükség, a diák, a pedagógus és a szülő egységére - mondta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájának záróünnepségén, díjátadóján Gödöllőn.

Győr+ 2023.03.23.

A család a társadalom alapvető alkotóeleme – Simon P. Kennedy a győri MCC-ben

A család a társadalom alapegysége, ezen kívül az a biztonságos szeretetközösség, amely a gyermek egészséges fejlődéséhez minden alapot megad. A család, mint a társadalom alapja, az állam meghatározó entitása is, ezért az egyes kormányok családpolitikája nagymértékben befolyásolja a családok lehetőségeit, mindennapjaik életminőségét. A nyugati gondolkodást alapjaiban meghatározza a hellenisztikus filozófia és keresztény erkölcsi rendszer, így a családi közösségek és azok fejlődésének támogatása végigkíséri történelmünket. Hogy miként alakult ki a családpolitika és milyen szerepet tölt be a nyugati gondolkodásban? A választ megtudhatták azok, akik ellátogattak az MCC győri képzési központjába, ahol Simon P. Kennedy, az MCC vendégoktatója tartott előadást A család a nyugati politikai gondolkodás történetében címmel.

MTI 2023.03.05.

Válságálló és családbarát a magyar adópolitika

Továbbra is a családok, a nyugdíjasok, a munkahelyek és a magyar gazdaság védelme az első a kormánynak - mondta a Tállai András Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek annak kapcsán, hogy március elsején megkezdte az Országgyűlés a 2023-as költségvetés módosításának tárgyalását.

MTI 2023.02.28.

Magyarországon a nőpolitika a családpolitika része

Magyarországon a nőpolitika a családpolitika része és számos intézkedés biztosítja az anyák kiemelt szerepét - mondta Beneda Attila, a Kulturális Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek kedden egy uniós rendezvény kapcsán.

Földvári Gabriella 2023.02.26.

A hangember

Gerbert Judit színész, előadóművész, kisgyermekkori művészeti nevelő. Hangja hallatán sokan felkapják a fejüket, hiszen orgánuma összetéveszthetetlen. Számos győri színházi szerepben, reklám- és szinkronhangként vált ismertté. Az utóbbi időben pedig kisgyermekes szülőknek tart művészeti foglalkozásokat.

J. Kovács Andrea 2023.02.26.

Könyv a sikeres várandósságért

Ligetvári Anita Fogantatásra hangolva – Együtt a sikeres várandósságig című könyve könnyen olvasható, de mégsem könnyű olvasmány. A téma nagyon aktuális, hiszen egyre többen szembesülnek azzal, hogy nem sikerül a vágyott teherbe esés.

Hirdetés