Hirdetés
Címke: család
Hirdetés
Győr+ 2020.03.31.

Digitális Bölcsőde indult a Szülők Házában

A Szülők Háza családi bölcsődéket működtet a főváros és Érd mellett Győrben is. A vírusjárvány idején a megváltozott életünkben a digitális tér lehetőséget kínál, hogy akár bölcsődét is üzemeltessünk.

Szabó Csilla 2020.03.07.

Részekből állhat össze a színes egész

A hagyományos családmodell mellett a mozaikcsalád, mint újraformálódott közösség biztosíthatja a gyerekek számára a nemi és szülői mintát. „A családtagok és kapcsolatuk apró mozaikdarabokként egy színes, egységes képet alkothatnak. Rugalmassággal, odafigyeléssel és a szabályok betartásával állhat össze a részcsaládokból egy jól működő, közös rendszer” – mondja Benczéné Tímár Irén tanácsadó szakpszichológus.

Győr+ 2020.03.04.

Boldogság után mélyrepülés

A gyermekvállalásra mindenki pozitív élményként gondol, de sokszor vannak negatív hozományai is, amelyeket fel kell dolgozni.

Győr+ 2020.02.21.

Mit tudjon a gyerek, ha egyedül hagyjuk otthon?

A szoros munkabeosztás miatt egyre több szülő kényszerül arra, hogy egyedül hagyja otthon gyermekét. Ilyen esetben fontos pár alapvető szabályt megtanítani a gyereknek, ilyen például az, hogy ne nyisson ajtót senkinek, és csak családtagnak vegye fel a telefont.

Nagy Dóra 2020.02.18.

Egyre nő az egyszülős családok száma

Mi van akkor, ha nincs kivel megosztani a napi feladatokat, nincs másik felnőtt a családban, akihez szólni lehetne? Dr. Tróznay Katalinnal az egyszülős családokról beszélgettünk.

Szabó Csilla 2020.02.17.

Az otthoni minták meghatározzák a viselkedést

Ha barátságosnak mutatjuk a gyermeknek a világot és benne a kortársait, akkor kiegyensúlyozott, kíváncsi és boldog gyermeket nevelhetünk, aki később nyitott, önmagát és másokat elfogadó, együttműködésre képes társasági felnőtté válhat – mondta Benczéné Tímár Irén pszichológus annak kapcsán, hogyan segíthet a szülő a függetlenedés néha rögös útján.

Győr+ 2020.02.16.

Népszerű a nagycsaládosok autóvásárlási programja

A vártnál is több család vásárolt hétüléses autót kormányzati segítséggel. Az elmúlt év minden várakozást felülmúlt – árulta el a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.

Szabó Csilla 2020.02.12.

Új kisbaba vette birtokba a vándorbölcsőt

A Vándorbölcső egy magyar kezdeményezésű, nemzetközi hagyományőrző mozgalom, amely fabölcsők adományozásával kisközösségeket ösztönöz arra, hogy a gyermekeket vállaló családoknak kiemelt figyelmet szenteljenek.

Győr+ 2020.02.08.

Zászló a győri újszülötteknek

Ha valaki eltávozik közülünk, fekete zászlóval tisztelgünk előtte, egy kisbaba érkezését azonban nem jelezzük lobogóval. Pedig miért ne köszönthetnénk csemeténket egy fehér zászlóval, amelyen kék, illetve rózsaszín körben ágaskodik a gyermekáldást jelképező gólya?

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat