Megszólalt a polgármester felesége, dr. Dézsiné dr. Szentes Veronika

„El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

Havassy Anna Katalin Fotó: Marcali Gábor
2024.04.14. 13:33

Nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban Hajtó Péter győri önkormányzati képviselő közösségi médiában közzétett állítása, mely arról szólt, hogy prof. dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere egy rendezvényen tettleg bántalmazta a feleségét. Korábban erre már Borkai Zsolt, a szexbotránya miatt önként lemondott ex polgármester is tett utalást. Dr. Dézsiné dr. Szentes Veronika eddig tűrte a rágalmakat, most úgy döntött megszólal és elmondja a teljes valóságot.

Először Borkai Zsolt az ATV-ben lebegtette, hogy prof. dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere tettleg bántalmazta a feleségét egy 2022 nyarán megtartott rendezvényen. A Borkai csapatába tartozó, a Fidesz frakcióból korábban kizárt önkormányzati képviselő Hajtó Péter a közösségi médiában folytatta a téma boncolgatását: állítása szerint valós poligráfos vizsgálati anyagot, és dr. Dézsiné dr. Szentes Veronikával folytatott üzenetváltásokat is közzétett. Majd egy nappal később, április 5-én az RTL Klub Híradójában is arról beszélt Hajtó: a győri polgármester bántalmazta a feleségét.

Dr. Dézsiné dr. Szentes Veronika eddig próbálta elengedni a füle mellett a férjét ért vádakat és azt, hogy olyan asszonynak állítsák be, aki kapcsolati erőszakban él. Az RTL Klub Híradóban lement Hajtó nyilatkozat után azonban megelégelte, hogy a családját kampánycélokra használják fel, és úgy döntött megszólal. Azért, hogy ő maga mondja el, mi is történt vele, velük azokban az időkben, azon az estén.

Súlyos betegségek a családban

„Korábban kiderült, hogy rosszindulatú hasnyálmirigy daganatom van, emiatt egy részét el is kellett távolítani. A 2022-es év egyébként is hatalmas krízis volt az életemben. A lányom a 21. hetében járt a terhességének, amikor nyirokmirigy rákot diagnosztizáltak nála. Azt javasolták az orvosok, hogy a babát el kellene vetetni. A lányomék ennek ellenére úgy döntöttek, hogy megtartják a kisbabát. Szóval áldott állapotban járt sugár- és kemoterápiára. Rettegtünk, hogy vajon épségben születik-e meg majd a csöppség?! Meg persze a lányomat is nagyon-nagyon féltettük minden egyes nap, minden pillanatában! Előtte igyekeztem tartani magam, erőt adni neki, hiszen a legnagyobb harcot ő vívta! Szerencsére az unokánk egészségesen jött a világra, amiért roppant hálásak vagyunk, egy igazi tünemény a kislány!” – mesélte Veronika, majd hozzátette, hogy ezzel még nem ért véget a család kálváriája, mert a lányának csontvelő transzplantációra volt szüksége.

„Míg az orvosok a lányom gyógyulásáért küzdöttek, a másik nagymamával közösen neveltük a korábban született fiú unokánkat és a nemrég megszületett kislányt 1 hetes korától kezdve. Persze az édesapa is kivette a részét feladatokból. Aggódás volt minden egyes pillanat! Ám nem vonhattuk ki magunkat Csabával minden alól, így elfogadtuk azt a születésnapi eseményre szóló meghívást is, amelyre Bodajkon került sort. A kisunokánk ekkor már 3 hónapos volt, a másik nagymamával és a bátyjával maradt otthon. Jó napunk volt, mert biztató hírek érkeztek a kórházból: a lányom leletein javuló értékeket fedeztek fel az orvosok. Kicsit fellélegeztünk Csabával, kikapcsolódtunk, s ahogy az egy születésnapon lenni szokott pezsgővel koccintottunk is. A semmiből hirtelen egyszer csak azt éreztem, hogy megváltozik körülöttem a világ…” – a korábban rosszindulatú hasnyálmirigy daganattal műtött asszonynak vélhetően a vércukorszintje esett le és attól lett rosszul. Hiszen köztudott, hogy a hasnyálmirigy legfontosabb hormonja az inzulin. Ha ebben a roppant fontos folyamatban pedig hiba csúszik, akkor rosszullét, zavart viselkedés, ájulás is történhet.

Amikor a vércukorszint leesik

„Arra eszméltem, hogy nagy a tömeg körülöttem, nekem pedig erőtlen a testem. A férjem pillanatok alatt a segítségemre sietett, és a sofőrünkkel együtt a hónom alá nyúlva elkezdtek minél gyorsabban kifele vinni a tömegből. Tulajdonképpen felnyaláboltak, mint egy rongybabát. A sofőr kint elszaladt a jóval messzebb parkoló autónkért, mert Csabával úgy döntöttek, hogy közel 200 ember szeme láttára nem vonszolnak végig a kocsihoz, hanem inkább azt hozzák a közelembe, a füves placcra. Csaba egyébként a fűre rogyott le velem, mert tényleg semmi erőm nem volt, és zavartan viselkedtem. Próbált nyugtatni, hogy mindjárt itt az autó és minden rendben lesz! Be kellett segíteni a kocsiba, mert még arra sem voltam képes, hogy egyedül beüljek, annyira rosszul voltam. A kocsiban rögtön kaptam cukrot, ami szép lassan hatni kezdett, s körülbelül egy óra múlva már összeszedtem magam, de nagyon megviselt a rosszullét, borzalmas érzés volt az egész” – ám mielőtt hazaértek volna a férjének sajnos rossz hírt kellett közölnie, amit addig azért nem mondott, mert épp elég rosszul volt a felesége. De még ott Bodajkon kapott egy telefonhívást a Győrben lévő másik nagymamától, hogy a 3 hónapos kislánynak 40 fokos láza lett, segítsenek, vigye a Csaba kórházba, mégiscsak orvos!

„Csabával besiettek a sürgősségire a tűzforró testű babával, én pedig otthon maradtam a fiúunokával. A kislányt három napig bent is tartották. A férjem még onnan a kórházból küldött egy fotót a vizsgálón fekvő babáról Hajtó Péternek, aki szintén hivatalos volt a fentebb említett születésnapra. A fotó mellett üzenetben kérte, hogy a helyzetre való tekintettel mentse ki a többiek előtt, hiszen nem csak az én rosszullétem, hanem a kisunokánk rosszulléte miatt is el kellett jönnünk, de szerencsére semmi komolyabb baj nincs, mindenki jó kezekben van már. Én otthon minden nyugtatás ellenére borzalmas lelkiállapotban voltam, rettentően aggódtam a kórházban lévő lányomért és most már a kisunokámért is. Én is váltottam néhány elkeseredett üzenetet a Péterrel…” –  elevenítette fel Veronika, hogy a bodajki rosszullét után még milyen megrázkódtatások várták a családot, pedig ahogy írtuk, jó hírekkel indult az a nap. 

Egy behízelgő szélhámos

Adja magát a kérdés, hogy Hajtó Péter hogy jött egyáltalán a képbe, és miért kellett értesülnie mindarról, ami a Dézsi családnál ezen az estén történt. Nos, Veronika erre is kertelés nélkül válaszolt:

„Hajtó Péter folyamatosan körülöttünk próbált lenni, igyekezett a bizalmunkba férkőzni, azóta, hogy a férjem lett a polgármester. Csaba óvatosabb ember, én nagyon jóhiszemű vagyok. Hiszen miért feltételezzek rosszat egy olyan emberről, aki karácsonyra az unokáink nevével feliratozott karácsonyfadíszt ad nekünk? Ugye?! Most már tudom, hogy nagyon naiv voltam és Hajtó mindent előre kitervelt! Csaba mindig mondta, hogy legyünk óvatosak, mert egy svindler, sok gyanús ügylete van a győri pletykák szerint! Én vállalom, hogy mindig megvédtem a Petit, hiszen nagyon figyelmes, kedves volt. Még az is előfordult, hogy össze is vesztünk ezen a Csabával, mert váltig állítottam, hogy rendes ember, ő viszont végig gyanúsnak tartotta a viselkedését!”  – egyébként Hajtó a Fidesz színeiben még Borkai alatt nyerte meg a választást a körzetében, majd amikor a szexbotránya miatt lemondó Borkai távozott, Hajtó értelemszerűen maradt a közgyűlésben.

Kitisztult a kép

„Mára már kitisztult a kép, hogy Hajtó vélhetően Borkai megbízásából sündörgött körülöttünk. Mégpedig azért, hogy minél előbb találjon valamit, amit elferdítve Csaba ellen fordíthat. Hadd meséljek el egy ártatlannak tűnő, de most már más megvilágításba került esetet: az unokáinknak születésnapot szerveztünk és hozattam ugrálóvárat, hadd örüljenek! Amikor a férjem átjött a gyerekekhez, rögtön mondta, hogy „de ugye nem a Hajtótól hozattátok a légvárat?!” A lányom és én is ledorongoltuk, hogy most miért kell ilyennek lennie?! De Csaba csak hajtogatta, hogy nehogy visszaéljen azzal, hogy beengedtük egy család életébe, a mi ünnepünkre. Végül Csabának lett igaza, mert Hajtó tényleg egy csomó fotót készített akkor, amit aztán az engedélyünk nélkül publikált is. Szóval nem a mostani az első eset, amikor személyiségi jogokat sért.

Rendőrségi feljelentést tettünk

Egyébként a lányomék is feljelentették, mert a babáról képet tett ki a közösségi médiába a mostani gyalázkodó posztjánál. Mi is feljelentettük, hiszen olyan üzenetváltást tett ki, amit én jóhiszeműen, benne megbízva, a szeretteimért rettegve írtam neki. Arról nem is beszélve, hogy a férjemet azzal rágalmazza, hogy engem bántalmaz. A leghatározottabban visszautasítok minden ilyen vádat! Csaba soha nem emelt még rám kezet, nincs sem fizikai, sem verbális erőszak a családunkban! 20 éve szeretetben, boldogan élünk együtt, hat unokánk van, akik rengeteg örömöt okoznak nekünk. Együtt hoztuk létre a Szívcentrumot, ahol életeket mentünk sok-sok kollégával együttműködve, megvitatva igencsak komoly kérdéseket, döntéseket. Sokat dolgozunk, tanulunk, segítünk az embereknek; tesszük, amit tenni kell. Hajtó pedig tönkre akarja tenni Csabát, és rajta keresztül a családját is politikai hatalomvágyból? Visszaél a bizalmammal és porig aláz azzal, hogy azt terjeszti rólam, hogy bántalmazó kapcsolatban élek?! Ezzel akarja kizsarolni, hogy Csaba lemondjon, vagy visszalépjen? Visszaél a gyermekem, az unokám és az én betegségemmel azért, hogy ő és Borkai előrébb jusson? Hihetetlen, hogy a mai világban ezt az aljasságot el lehet követni, mégpedig politikai lejáratás céljából! Nem akarom elhinni, hogy ezt büntetlenül meg lehet tenni! Csupán csak ezért szólaltam meg és azért, mert már nem tűrhettem, hogy az igazságot elferdítve gyalázza a férjemet! Nem tűrhetem, hogy egy olyan férfi alázzon engem, aki augusztus 20-án totál részegen, sok-sok édesanyára tett becsmérlő kijelentést. S nem tűrhetem, hogy olyan ember hamisítsa meg az igazságokat, aki annak a Borkainak a kegyeltje, akiről már bebizonyosodott, hogy tárgyként kezeli és kihasználja a nőket! Mindenkorra zárjuk le ezt a hazugsággyárat: nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – zárta dr. Dézsiné dr. Szentes Veronika, a győri polgármester, dr. Dézsi Csaba András felesége.

Kapcsolódó témák: #család | #Dr. Dézsi Csaba András | #rágalmazás |