Címke: bank
Hirdetés
hirdetés
Győr+ 2024.01.29.

Hol folyik el a pénzem? – Spóroljon pénzügyi szokásain

Évente 20.000 forint az SMS-szolgáltatásokért? Rutinszerűen meghosszabbított biztosítások? A mindennapokban észre sem vesszük, pedig havonta akár több 10.000 forint is elfolyik a családi kasszából a nem testreszabott pénzügyi döntéseink hatására.

MTI 2023.11.07.

Hosszú távon egy ország gazdaságát a vállalkozói attitűd és az innováció határozza meg

Hosszú távon egy ország gazdasági lehetőségét a vállalkozói attitűd és az innováció határozza meg, a vállalkozói attitűdnek szakismeretre kell épülnie, de tartalmaznia kell a rátermettséget is. Ha ez megvan egy országban, egy nemzetben, akkor a hosszú távú kilátások pozitívak - mondta a pénzügyminiszter az MBH Befektetési Bank indulása alkalmából tartott fogadáson hétfőn Budapesten.

MTI 2023.09.19.

Ismét csalók élnek vissza az MNB nevével

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) telefonszámainak időleges másolásával csalók telefonálnak ismét magánszemélyeknek: egy-egy bank állítólagos problémájára hivatkozva ígérnek jegybanki segítséget, valójában azonban a beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét akarják megszerezni.

Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.06.22.

Megnyílt a jövő bankfiókja a Széchenyi István Egyetemen

Banki ügyintézésére alkalmas, digitális kiszolgálási pontot építettek a győri Széchenyi István Egyetemen: ezzel a jövő bankfiója nyílt meg a patinás intézmény Új Tudástér épületének aulájában. Magyarország második legnagyobb, tisztán hazai tulajdonú pénzintézete az elsők között Győrben tette lehetővé a szolgáltatását az egyetemisták számára.

Győr+ 2023.06.02.

Együttműködik a Gránit Bank és az egyetem

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Gránit Bank Zrt. vezetői. A dokumentum szakmai gyakornoki helyeket, közös ösztöndíjprogramot és edukációs pénzügyi előadásokat biztosít a hallgatók fejlődése és pénzügyi tudatosságának erősítése érdekében.

Győr+ 2023.04.26.

Egyesül két hazai bank, ez azonban fennakadásokat okozhat!

Április 30-án egyesül az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt., a létrejövő egyesült bank május 1-től MBH Bank Nyrt. néven folytatja működését. A két intézmény egyesülése informatikai átállással is jár, ami korlátozott ideig fennakadásokat okoz egyes szolgáltatásokban - ismertette bejegyzésében a Takarékbank.

Győr+ | Illusztráció: depositphotos 2023.02.13.

Vidéken a győri járásban van a legtöbb ATM

A Magyar Nemzeti Bank nemrégiben jogszabályban kötelezte a lakossági bankokat ATM-hálózatuk sűrítésére. Ha rápillantunk az egyik hazai vállalkozás által frissen készített, interaktív térképre, akkor látszik, hogy mindez nem is véletlen: a Helix Consulting nyilvánossá tett adatvizualizációja alapján a magyarországi járások lakosságarányos ATM-lefedettségében mintegy tízszeres különbségek is lehetnek.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.26.

Városunkban sem működött az OTP kártyás fizetési rendszere

Szerkesztőségünkhöz is több olvasói észrevétel érkezett, miszerint Győrben több helyen nem működött a kártyás fizetés, egyesek pedig az ATM-ekből sem tudtak pénzt levenni. Az OTP Bank azonban már szerdán jelezte, hogy fejlesztési okokból nem lesz elérhető a kártyás fizetési rendszere.

Hirdetés