Egyesül két hazai bank, ez azonban fennakadásokat okozhat!

Győr+ Fotó: Facebook
2023.04.26. 06:34

Április 30-án egyesül az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt., a létrejövő egyesült bank május 1-től MBH Bank Nyrt. néven folytatja működését. A két intézmény egyesülése informatikai átállással is jár, ami korlátozott ideig fennakadásokat okoz egyes szolgáltatásokban - ismertette bejegyzésében a Takarékbank.

Az átállás gördülékeny végrehajtásának érdekében az MKB Bank és a Takarékbank 2023. április 27-től május 2-ig nem összefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart az érintett rendszerek vonatkozásában.

A (POS) terminálokon történő fizikai betéti és hitelkártyás vásárlás, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatás (POS, VPOS) az egyesülés alatt is zavartalanul működik.

“Az informatikai átállás következtében a bankfiókjaink nyitvatartásában, elektronikus csatornáink elérésében és az azonnali átutalási megbízásokban leállást; a digitalizált kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben pedig rövidebb kieséseket tapasztalhatnak ügyfeleink az átállás idején” – emelte ki Facebook-oldalán a Takarékbank.

A bank kéri ügyfeleit, hogy időben tájékozódjanak a szolgáltatások elérhetőségéről, mert a bankszünnapok egybeesnek a május 1-jei hosszú hétvégével is! A részleteket megtalálja a www.takarekbank.hu/fuzios-hirek-atallasi-hetvege oldalon.

Kapcsolódó témák: #bank | #bankkártya | #egyesülés | #szünnap |