Címke: alkotás
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.07.24.

Az alkotás vágya mindenkiben él

Barokk stíluselemek, kerámiák, hangszerek, zene, életérzés, ráadásként sok-sok móka és kacagás. A Prohászka-iskola nemrég véget ért Erzsébet-táborában a gyerekek az élményeken kívül a saját maguk által készített tárgyakkal gazdagodtak, melyekből az utolsó napon kiállítást is rendeztek. Nem csoda, hogy Pintérné Gergics Ágnes táborainak ma már híre van, s szinte azonnal betelnek rá a helyek.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.07.21.

Nemzetközi művésztelepnek ad otthont Ravazd

25. alkalommal hívta gondtalan alkotásra a művészeket az ART Flexum nemzetközi művésztelep. Jelenleg nyolcan vesznek részt a ravazdi elvonuláson, ahol a művészeten, az inspiráción, és az alkotáson van a hangsúly.

J. Kovács Andrea 2023.03.19.

Mozgás és alkotás az örömteli élet titka

A Sáráson élő Ábrahámné Csizmadia Éva sokoldalú alkotó. Azt mondja, a nagy szerelem, a foltvarrás már több mint húsz éve tart. Ehhez jött később a textilszobrászat, majd a festés, illetve különböző használati és ajándéktárgyak készítése. A művészetét bemutató album fotóiról ágytakarók, faliképek, váll- és kozmetikai táskák, mellények, díszdobozok, karácsonyi és húsvéti szimbólumok és játékmackók bűvölik el az érdeklődőt.

Földvári Gabriella 2022.10.10.

Kreatív szépkorúak alkotásai a Városházán

A városháza aulájában nyílt meg hétfőn délután a Nyugdíjas Alkotók XIII. kiállítása, melyen ezúttal 42-en mutatták be legfrissebb munkáikat, többek között festményeket, grafikákat, kerámiákat, gyöngyékszereket.

Kaszás Kornél 2021.10.25.

Már az egyetemen éli rajzolt álmait

Gyanítom, hogy mindenki rajzolt már valamit önszántából. Azok már sokkal kevesebben lehetnek, akiknek szokásává vált, hogy rajzoljanak. Lelkes Mátyás ezt a tábort erősíti, hiszen saját bevallása szerint naponta több órát gyakorol, és örökít meg tárgyakat – főként autókat – rajzlapon.

Németh Boglárka 2021.09.06.

Kiállítás nyílt az alkotótábor műveiből

Idén volt harmadszorra alkotótábor Rábacsécsényben, ahol az általános és középiskolások egy héten keresztül szabadon festhettek és alkothattak. Pápai Miklós festőművész vezetésével a Rába menti településen magas szintű képzőművészeti alkotások születtek, melyekből a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János karán nyílt ingyenes kiállítás.

Hirdetés