Kreatív szépkorúak alkotásai a Városházán

Fotó: MekliZ Fotó
Földvári Gabriella
2022.10.10. 18:41

A városháza aulájában nyílt meg hétfőn délután a Nyugdíjas Alkotók XIII. kiállítása, melyen ezúttal 42-en mutatták be legfrissebb munkáikat, többek között festményeket, grafikákat, kerámiákat, gyöngyékszereket.

A Városháza dísztermében rendezett megnyitón Rákosi Tamás a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályának vezetője köszöntőjében arról beszélt, hogy dr. Dézsi Csaba András polgármester idén is lehetőséget biztosított arra, hogy csekélyebb számban ugyan, de megtarthassák a kiállítást. Az elmúlt években a József Attila Művelődési Ház adott otthont a tárlatnak, azt azonban az ismert okok miatt bezárták. A nyugdíjasok lehetőséget kapnak, hogy más helyszínen, más érdeklődők által is látogatott helyszínen mutassák be tudásukat. Idén 42 alkotó jelentkezett alkotásaival, az anyag ezúttal is sokszínű.

„Engem mindig meglep az a kreativitás, ami bennetek lakozik és megjelenik a kiállítson, meglep az a látásmód, amely műveitekben visszatükröződik. Amit bemutattok, az a legmélyebb inspirációforrás, örökség, amelyet építeni a legnagyobb megtiszteltetés. Meg is nyugtat ez a kiállítás, mert azt jelenti, hogy van időtök és energiátok arra, hogy alkossatok, az alkotás pedig művészet„ – fogalmazott Rákosi Zsolt János, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke megnyitó beszédében.

Az aulában dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte és gratulált a tárlat alkotóinak. „Fontos, az, ahogy látjuk a világot, azt megosszuk embertársainkkal, legyen az írás, festmény, kisplasztika, vagy bármi más alkotás. Lélekben megmaradunk fiatalnak, aktívnak, és ha aktívak tudunk maradni, akkor kisebb az esély arra, hogy a betegség leterítsen„ – emelte ki a polgármester. A városvezető beszélt arról is, hogy az alkotás örömén túl, fontos hogy beszélgessenek a nyugdíjasok és ne csak egymással, hiszen Győr egy nagy család, egy közösség, ki kell beszélnünk magunkat.

A kiállítás október 14-ig, hétköznap 8-15 óráig látogatható.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt