Hirdetés
Operatív Törzs

„Nem lehetett elkerülni a korlátozásokat”

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.03.04. 13:45

Magas, 1,3 a vírus terjedésnek rátája, és exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta dr. Müller Cecília.

Hirdetés

„Éppen ma egy éve, 2020. március 4-én jelentettük az első két igazolt koronavírus-fertőzöttet Magyarországon. Az elmúlt egy évben nagyon sok minden történt, de azt már biztosan láthatjuk, hogy ezt a pandémiát nagyon-nagyon nehéz legyőzni. A ma bejelentett járványügyi intézkedések sajnos szükségszerűek. Le kell törni a nagyon dinamikusan emelkedő harmadik hullám felszálló szakaszát.” – mondta az operatív törzs délután megtartott online sajtótájékoztatóján dr. Müller Cecília.

„Helyzet van. Rendkívül magasak a járványügyi adatok, és bár az oltások beadása jó ütemben halad, időbe telik míg az oltakozóknál kialakul a védettség. Sem számban, sem időben nem tartunk még ott, hogy hatásuk jelentősen érzékelhetővé váljon. Éppen ezért volt szükség azoknak az intézkedéseknek a bevezetésére, amelyek a kontaktusok számát csökkentik. Nem lehetett elkerülni a korlátozásokat – húzta alá az országos tiszti főorvos.

Hirdetés

Dr. Müller Cecília felhívta rá a figyelmet: a legfrissebb adatok szerint a vírus terjedésének reprodukciós rátája magasabb, mint 1,3, és az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedett. A járvány tehát terjedő szakaszában van. Annak vagyunk tanúi, hogy jelentősen, exponenciálisan növekszik a fertőzöttek száma – tette hozzá dr. Müller Cecília.

A ma bejelentett intézkedésekről bővebben itt olvashat:

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat