Hősi halottá nyilvánítanák a megölt körzeti megbízottat

MTI Fotó: Fotó: MTI/Máthé Zoltán
2023.01.13. 11:10

A rendőrség elindította a csütörtök este megölt Bauman Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Gál Kristóf elmondta, hogy együttérzésükről biztosítják kollégájuk hozzátartozóit.

Csütörtök este tíz óra után többen is bejelentést tettek a rendőrségen, hogy a főváros XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy lakó egy másikra próbálja rátörni az ajtót.

Az elmúlt években kialakított szigorú protokoll szerint több rendőri egység is elindult a helyszínre, az egyik a sértettel vette fel a kapcsolatot, míg a másik, egy három rendőrből álló csoport a támadó elszámoltatását, elfogását kezdte meg – közölte a szóvivő.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült. Ott az egyik járőr figyelmeztetőlövést követően lábon lőtte őt, majd elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, valamint a támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, Bauman Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

Korábban a témában:

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gyilkosság | #rendőrség |