Késsel támadtak három rendőrre Újbudán, egy 29 éves rendőr belehalt a sérüléseibe – FRISSÍTVE!

Győr+ | Illusztráció: Pixabay Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
2023.01.13. 06:25

A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták.

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.  ​

A rendőrség közleményt adott ki, amely szerint szolgálatteljesítés közben vesztette életét Bauman Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. 

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában – olvasható a közleményben. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Forrás: police.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #késelés | #rendőrség | #támadás |