A rendőrség nevében küldenek sms-t a csalók!

Győr+ Illusztráció: Freepik
2023.10.18. 20:38

A Mátrix Projekt keretein belül a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott odafigyelést kérnek.

Ma már az online térben történő bankkártyás fizetés és utalás teljesen általános, elfogadott, egyre többen vásárlásaikat, és pénzügyeiket így intézik. Azonban számtalan előny mellett komoly veszélyeket is rejt. A csalók különböző módszerekkel próbálkoznak nemtől, és kortól függetlenül az értékeinket, és az adatainkat kicsalni.

Fontos, hogy mindenki megismerje az elkövetési módszerek tárházát. Telefonon, számítógépen, e-mailben, és SMS-ben zúdulnak ránk a megtévesztő adathalász technikák.

Néhány napja jelent meg az online térben az az új módszer is, amelynek lényege, hogy a rendőrség nevével visszaélve küldenek hamis adathalász SMS-t telefonszámunkra. Az elkövetők valótlan, be nem fizetett közigazgatási bírságokra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva próbálnak meg jogtalanul személyes – és bankkártya adatokat megszerezni.

A gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com – a Rendőrség Ügyintézési Portál, befizetés funkciójának imitálásával működtetik. Ne dőljön be nekik, törölje az üzenetet, ne kattintson a linkre! Ne adja meg sem személyes adatait, sem bankkártyájának adatait.

Minden esetben, ha felmerül Önben a gyanú, hogy adathalász üzenettel lehet dolga, mindig elővigyázatossággal járjon el!

A személyes és banki adatai védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával éri el.

További hasznos információkat és tájékoztatást a kiberpajzs.hu weboldalon találnak.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó témák: #adathalászat | #bűncselekmény | #csaló | #rendőrség |