Anna és Berci zöld világa

Egy igazi “zöld” példakép: Jane Goodall

Csollán Tamara Fotó: depositphotos.com
2023.01.21. 16:03

Anna és Berci az idei év első adásában egy igazi "zöld" példaképet mutatnak be a Győr+ Televízió legfiatalabb nézőinek. Ő nem más, mint dr. Jane Goodall, egy kivételes angol tudós, aki egész életét az állatok, legfőképpen a csimpánzok védelmének szentelte. Munkásságát most egy lélegzetelállító kisfilmen keresztül ismerhetjük meg, de szó lesz az általa igazgatott Jane Goodall intézet működéséről is.

Hirdetés

A Jane Goodall intézet számos programot, nemzetközi fesztivált és projektet szervez, amelyek közül Anna most a Roots & Shoots (magyarul “Rügyek és Gyökerek”) nevű hálózatra hívja fel a kíváncsi Berci figyelmét. Ez a projekt több mint száz országban, köztük Magyarországon is működik. És bizony, Győrben is van két csoportja! Az adásban a Győrszentiváni SZÖSZ tagjai mutatkoznak be. Mivel foglalkoznak? Hogyan segíthetjük a munkájukat? És mi van akkor, ha inkább saját környezetvédelmi csoportot alakítanánk? Berci bizony ki nem fogy a kérdésekből, de az adás végére mindenre választ kap!

Akinek pedig tetszett ez a téma, most igazán örülhet! Anna elárulta, hogy a következő, februári műsorban is a Roots & Shoots-ról lesz szó. Az biztos, hogy Berci már nagyon várja!

Illusztráció: depositphotos.com

Hirdetés