Hirdetés

Elindult a Véradó Vakáció!

Győr+
2022.07.04. 14:09

Hatodik alkalommal rendezik meg a Véradó Vakációt. A Győr+ Média minden évben támogatja a kezdeményezést, igyekszünk felhívni az olvasók, nézők figyelmét arra, hogy mennyire fontos a véradás.

Hirdetés

A Győr+ Reggeli hétfői adásában vendégünk volt dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere, Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója és Freimann Sándor, a Cutler SE elnöke.

A véradásra mindig szükség van – emelte ki Kun Szilvia. A véradáshoz szükséges elvinni magunkkal a személyigazolványunkat, a tajkártyánkat, és a lakcímkártyánkat. A testsúlyunknak el kell érnie az 50 kg-ot és az életkorunknak a 18 évet. A véradás napján fontos a bőséges folyadékbevitel – sorolta a tudnivalókat a Vöröskereszt igazgatója.

Hirdetés

A részletekről korábban itt írtunk:

A városvezetőknek példamutatással kell előjárni – hangsúlyozta dr. Pergel Elza. Számos civil és nem civil szervezet segíti a város életét, a Vöröskereszt teszi ezt a legnagyobb létszámmal.

A véradás után, a sportszervezetek által felajánlott tárgyakat sorsolnak ki a véradók között. A Cutler SE bérletekkel járul hozzá ehhez. “A véradás a sportolók számára a legkevesebb, amit tehetnek. Reklámmal népszerűsíti az egyesület akár közösségi oldalukon, akár az edzőteremben- A sportolók a véradás napján nem edzenek – emelte ki Freimann Sándor.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #véradás |
likeold
a fb oldalunkat