Hirdetés

Hatodik alkalommal lesz Véradó Vakáció

Győr+
2022.07.01. 12:10

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. A nyári hónapokban a biztonságos vérkészlet fenntartása minden évben kiemelt feladatot jelent a nagy meleg, a szabadságok és a nyaralások miatt, ezért a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a Győr+ Média és a CUTLER FITNESS támogatásával, idén is kampányt szervez, hiszen nyáron is szükség van az életmentő vérre.

Hirdetés

A Véradó Vakáció ideje alatt győri sportolók és sportegyesületek véradóként segítik a szakemberek munkáját: 8 héten át más-más csapatok adják vérüket a megfelelő ellátottságért.

Az akció idei fővédnöke dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere. A Magyar utca 8-ban található Vérellátó Szolgálat az alábbi nyitvatartás szerint tudja fogadni a véradókat hétköznapokon:
Hétfő, kedd, szerda: 7:00-15:30
Csütörtök: 7:00-17:30
Péntek: 7:00-13:30

Hirdetés

Kun Szilvia a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke a Győr+ Médiának elmondta: A 141 éves Magyar Vöröskereszt véradószervező munkáját országszerte 156 munkatárs és 6367 önkéntes segíti, Győr-Moson-Sopron Megyében az önkéntes szervezők száma 1009 fő.

Az első héten, július 4-től 8-ig a Győri Cutler SE várja a véradókat.

A második héten, július 11. és 15. között a Győri Búvár eseményéhez csatlakozhatsz.

A harmadik héten, július 18-tól 22-ig a Győr Sharks buzdít nemcsak szurkolásra, hanem véradásra.

A negyedik héten, július 25. és 29. között a Győri Vízisport Egyesület veszi át a stafétát.

Az ötödik héten, augusztus 1-től 5-ig a Győri ETO Hockey Club várja a szurkolókat, hokisokat, családtagokat.

A hatodik héten, augusztus 8. és 12. között a Győri Atlétikai Club kéri, hogy minél többen gondoljanak a nyaralás mellett a véradásra is.

A hetedik héten, augusztus 15. és 19. között az Agrofeed ETO UNI Győrhöz, tehát a férfi kézisekhez lehet csatlakozni.

Az utolsó héten, augusztus 22. és 26. között a Győri Koko Gym MMA kevert harcművészeti sportegyesület felhívására lehet vért adni.

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #Vakáció | #véradás |
likeold
a fb oldalunkat