Ragyogó bőr télen is

Zöldségek és gyümölcsök a szép arcbőrért

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.11.10. 09:22

Ki ne vágyna szép arcbőrre? A jó hír, hogy nem feltétlenül kellenek különféle káros anyagokkal teli kozmetikumok ahhoz, hogy ápoljuk, ragyogóvá varázsoljuk a bőrünket, a vitaminokban, értékes tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök is segítségünkre lehetnek ebben.

Hirdetés

Vannak olyan növények, amelyeket belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazhatunk a csodaszép arcbőr érdekében. Télen különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a bőrünk védelmére, óvnunk kell a hidegtől, a széltől, a fagytól. A leghidegebb évszakban is érdemes ezeknek a növényeknek a természetes varázsát választani, hiszen percek alatt készíthetünk magunknak frissítő arcpakolást zöldségekből, gyümölcsökből, és élvezhetjük az intenzív, jótékony hatásukat. Ráadásul büszkék lehetünk magunkra, hogy költséghatákony megoldást választottunk, és az egészséges alapanyagokat is szem előtt tartottuk a bőrápolásunk során.

Milyen gyümölcsöket, zöldségeket használhatunk, és milyen hatást váltanak ki?

A narancstól például szebb, egészségesebb és világosabb lesz a bőrünk, a kollagéntermelést is segít beindítani. A C-vitaminban és E-vitaminban is gazdag kivi természetes antioxidáns, és vele épp a fakó bőrt kerülhetjük el. A cinkben, vasban és egyéb értékes tápanyagokban bővelkedő banán segítségével felvehetjük a harcot az arcbőrön megjelenő sötét foltokkal, emellett csökkenti a ráncokat, és segít megőrizni bőrünk rugalmasságát. A bogyós gyümölcsök igazi csodaszerek, akár elfogyasztjuk őket, akár kenceként alkalmazzuk arcunkon: a pattanások kezelésére használhatjuk, eltávolítják a méreganyagokat és a zsíros bőr szennyeződéseit. Az uborka arcunk természetes hidratálója lehet, akár elfogyasztjuk, akár magunkra kenjük, de gyulladásgátló és bőrnyugtató hatásáról is jelentős, így a száraz, pattanásos bőrön is segíthet. Itt van még a sárgarépa, ami frissíti és feszesíti bőrtkéslelteti a korai öregedést. A béta-karotinban, A-vitaminban és cinkben gazdag sütőtök arctisztításra és bőrhámlasztásra is alkalmas, szintén felveszi a harcot az öregedéssel, késlelteti a ráncok megjelenését. A citromról sem szabad megfeledkeznünk: elősegíti a kollagéntermelést, fokozza a bőr rugalmasságát.

Forrás: divany.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #egészség | #gyümölcs | #zöldség |