Nyár a konyhában

Süssünk pizzaszószt!

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea
2025.08.28. 20:52

Még tart a paradicsom szezonja, van időnk kitalálni, hogyan őrizhetjük meg legjobban a nyár ízeit a téli hónapokra. Aki szeret pizzát sütni és kedveli az olaszos tésztákat, érdemes pizzaszószt készítenie. Természetesen ebből is sokféle variáció létezik, mi a sütőben sült változatot kedveljük. Nincs vele túl sok tennivaló, egyszerűen elkészül és sokféle ételhez felhasználható.

Három kiló paradicsomot jól megmosunk, feldaraboljuk és egy nagy méretű, mély tepsibe tesszük. Hozzáadunk 3-4 fej cikkekre vágott vöröshagymát, maroknyi friss bazsalikomot és 2 evőkanál cukrot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk 4-5 kanál olívaolajjal.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és körülbelül két órán keresztül benne hagyjuk. Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ezután egy lábosban ismét felforraljuk, majd tiszta üvegekbe töltjük, befőző fóliával és lapkával légmentesen zárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kapcsolódó témák: #konyha | #pizza | #recept |