Ízes ételek

Sóhelyettesítés finoman és egészségesen

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.10.25. 19:02

A túlzott sófogyasztás senkinek sem ajánlott, akik pedig magas vérnyomással küzdenek, azoknak különösen oda kell figyelniük a sóbevitelre. Szerencsére vannak a sónál egészségesebb megoldások is, hogy az ételeinket ízesre varázsoljuk.

Vannak, akik kevés sóval el sem tudják képzelni az étkezéseiket, ám tudjuk, hogy a sóhasználatnál is nagyon fontos a mértékletesség, főleg, ha valakinek magas a vérnyomása. Ha odafigyelünk, és visszafogjuk a sózást, akkor kevésbé érezhetjük finomnak az ételeinket, ez is nehezíti, hogy kitartsunk az új étrend mellett. Szerencsére van néhány egészséges alapanyag, amelyet sóhelyettesítés gyanánt belecsempészhetünk az ételeinkbe, hogy ne legyenek ízetlenek.

Ha az intenzív, izgalmas, ám egészséges finomságokat keressük a túlzott sóhasználat elkerülése érdekében, akkor ezeket például érdemes lehet kipróbálnunk: balzsamecet, sörélesztő, fekete bors, fokhagyma, citromlé, kurkuma, kakukkfű, koriander.

Hogy milyen jótékony hatásuk lehet ezeknek az alapanyagoknak azon túl, hogy izgalmas ízt kölcsönöznek az ételeinknek kevesebb sózással is? Arról IDE kattintva bővebben is olvashatnak!

Forrás: femina.hu

Kapcsolódó témák: #egészség | #étkezés |