Bizarr, de egészséges

Hagymával a talpon aludni?

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.11.30. 19:45

A hagyma fantasztikus gyógynövény, erről őseink is mesélhetnének, akik pontosan tudták, hogyan használják ki jótékony hatásait. Nekünk is érdemes segítségül hívnunk a hagymát, akár megfázásról, akár megelőzésről van szó, de nem csak fogyasztva gyógyír, talpunkra helyezve is csodákra képesek a hagymakarikák.

Tudjuk, hogy a hagyma nagyon egészséges, érdemes rendszeresen fogyasztani nyersen, hiszen segít például a méregtelenítésben, és gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert. Van egy meghökkentő módszer, amelyről talán még kevesen hallottak, de ki lehet próbálni, már csak kíváncsiságból is: hagymakarikákat kell helyezni a talpunkra, arra húzni a zokninkat, és úgy aludni éjszaka. Furcsán hangzik, ugye? Valóban nehéz elképzelni, hogy hagymaillatú hálószobában ér a reggel, ám ennek a csodazöldségnek éjszaka lehetősége van arra, hogy egész testünkre kifejtse jótékony hatását, épp ezért ér aranyat ez a lábpakolás.

Hogyan kell elképzelni ezt a furcsa hagymás módszert?

Mindegy, hogy fehér-, vörös- vagy lilahagymát választunk, a lényeg, hogy karikázzuk fel, s a vékony hagymakarikákat helyezzük szépen sorban a talpunkra úgy, hogy mindenhova jusson, a lábujjak alatti puha részekre is. Ahogy haladunk a karikák elhelyezésével, úgy húzzuk fel a zokninkat, s azzal rögzítsük a szeleteket, amelyeket hagyjunk a talpunkon egy egész éjszakán át. Egy hagymás zokniban alvás után még az is lehet, hogy sokkal energikusabban ébredünk, és jobban indul majd a napunk.

Nézzük csak, miért jó még nekünk, ha hagymát teszünk a talpunkra éjszakára!

A talpra helyezett hagyma erősíti az immunrendszert, a megfázás és influenza tüneteit is enyhíti. A hagymában található illóolajoknak és a foszforsavnak este lehetőségük van arra, hogy a talpunkon keresztül behatoljanak a véráramunkba, s közömbösítsék a kórokozókat, baktériumokat, vírusokat és csírákat. Ez a zöldség még a hajunk és a körmünk egészségéről is gondoskodik a benne található kénvegyületeknek köszönhetően, sőt, az izmaink is meghálálják ezt a különös módszert.

A bizarr praktika mellékhatásaként ráadásul megszűnik a lábszag a gombaölő, fertőtlenítő, szagsemlegesítő vegyületek hatására. Azt persze nehéz elképzelni, hogy ne maradna a hagyma sajátos, orrot facsaró illata a lábunkon, de talán egy kis reggeli zuhannyal, fürdőzéssel attól is megszabadulhatunk.

Valóban furcsának tűnhet ez a hagymás lábpakolás, talán sokan nem is engednek teret a kíváncsiságnak, de aki mégis kipróbálja, az lehetséges, hogy hálás lesz, hogy rátalált erre a nem mindennapi, mégis egyszerű, természetes praktikára.

Forrás: Ripost

Kapcsolódó témák: #egészség | #praktikák | #zöldség |