Hirdetés
Szépségápolás

Filléres szépségtrükk: kávézacc a narancsbőr ellen

Fotó: freepik
Ihász Nóra
2021.07.03. 15:57

A tudomány még nem foglalt egyértelmű álláspontot arról, hogy a kávézacc valóban hatékonyan veszi-e fel a harcot a narancsbőr ellen, ám a közösségi médiában egyre többen posztolnak olyan videót, amelyben házi készítésű, kávézaccos testradírjukat mutatják be, ígérve: hatásos a praktika.

Hirdetés

A tudatosabb háztartás kialakításában is szerepet kaphat a kérdés: mit csináljunk a megmaradt kávézaccal, ahelyett, hogy kidobnánk?

A száraz kávézacc nem kevés káliumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz, ezek pedig elengedhetetlenek például a föld, a savat kedvelő növények (például áfonya, répa), s egyes hasznos állatok (például a földigiliszta) számára.

A kerten túl viszont a háztartásban és a szépségápolásban is hasznosíthatjuk a kávézás melléktermékét. Elűzhetjük vele a szúnyogokat vagy a gyümölcslegyeket, szagtalaníthatjuk vele a hűtőt, vagy épp kezünket is megdörzsölhetjük vele miután fokhagymát aprítottunk. A kávézaccot azonban – ahogy a közösségi médiában posztolt videók is bemutatják – sokan szépségápolási trükkökhöz vetik be.

Hirdetés

A bőr radírozásához/hámlasztásához kiválóan alkalmazható a kávézacc, mely serkenti a véráramlást és csökkentheti a zsír és a narancsbőr láthatóságát. A narancsbőr elleni krémek vagy harisnyák is gyakran tartalmaznak koffeint, így könnyen következtethetünk arra, hogy a házi készítésű kencénk is hatásos lesz. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a kávézacc önmagában erős, nagyméretű szemcséket tartalmaz, így jobb, ha a finomra őrölt kávé melléktermékét választjuk, és még azt is elegyítjük valamilyen folyadékkal, legjobb esetben olívaolajjal vagy natúr joghurttal. Az így készült „krémet” fürdés közben vigyük fel a kezelendő területre, masszírozzuk néhány percig, majd öblítsük le!

Ez a megoldás nemcsak pénztárcabarát, hanem szépen eltávolítja az elhalt hámsejteket bőrünk felszínéről és meggyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből. Ahogy minden testradírozásra, úgy a kávézaccos verzióra is igaz: ne essünk túlzásokba, heti egy-két alkalomnál többször ne vessük be ezt a szépségápolási módszert! Így vélhetően nem fog semmilyen kis sérülést okozni bőrünk felszínén, de éppen annyira hámlaszt, hogy a testápolónkban található hatóanyagok könnyebben felszívódnak.

A narancsbőr ellen viszont nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is tudunk tenni. Ebben nem másnak, mint a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásnak van kulcsszerepe, ami körülbelül 3 liter vizet jelent naponta. A rendszeres mozgás szintén hatékonyan száll szembe a narancsbőrrel: sportoljunk heti 2-3 alkalommal egy-egy órát, és a „pihenőnapokon” is iktassunk be kisebb-nagyobb sétákat, ami testileg-lelkileg jó hatással lesz ránk!

Kapcsolódó témák: #egészség | #életmód | #Hölgyvilág | #színes |
likeold
a fb oldalunkat