Szemszög

Az utolsó óra

Mireider Máté Illusztráció: depositphotos.com
2024.06.16. 14:43

Június 9-én választott az ország. Európai parlamenti képviselőket, polgármestereket és képviselőket, megyei közgyűlési képviselőket. Közel 4,5 millió ember járult az urnákhoz, a szavazások pedig rendben és szabályosan zajlottak le. Első körben ezért a választást lebonyolítóknak, a választási irodák munkatársainak tartozunk köszönettel – hihetetlen mértékű munka van emögött!

Másodsorban saját kollégáimnak mondok köszönetet. Választási tudósításaink egész nap készültek, folyamatosan pörögtek a fotók és a videók, az EP-választás végéig minden eredményről beszámoltunk. Sokszor éri támadás a média munkatársait munkájuk miatt, azonban aki átlátja, hogy mennyi erőfeszítést igényel egy ilyen esemény lekövetése, csak elismerően szólhat erről.

Győrben csaknem 60 ezer ember választott – a lakosságunk fele, a választók több mint 60 százaléka. Sok érdekességet hozott nekünk, győrieknek ez a kampány. Egyedülálló – de legalábbis ritka – jelenséget is kaptunk, hiszen a DK és a Jobbik különálló entitást képzett Győrben a szokásos ellenzéki összefogástól. Harmadsorban ezért a választóknak jár köszönet, hogy aktív állampolgárként viselkedtek, majd követték a híreket a mi felületeinken.

Országosan is rég látott, szoros verseny volt a polgármesterjelöltek között. Az utolsó órában még teljesen bizonytalan volt a győztes sorsa, az eredményváró rendezvényeken senki sem tudott pontos számokat, másodpercenként frissítettük a választási oldalakat. Az eredményt most már ismerjük, Győr döntött. Azt azonban ne feledjük el, hogy mindannyian ebben a városban élünk továbbra is, együtt kell dolgozni azért, hogy továbbra is jó legyen itt élni! A választás eredménye októbertől hatályos, a nyár pedig rengeteg élményt rejteget: egy rendkívüli izgalmas foci-EB, majd egy sok győri sportolóval kecsegtető olimpia következik. Ne hagyjuk ki ezeket az eseményeket sem!

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Szemszög | #választás2024 | #Vélemény |