Veszprémi diadal a győri kupadöntőben

MTI Fotó: Vig Norbert
2023.04.09. 18:51

A Telekom Veszprém a Szegedet legyőzve megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi győri fináléjában. A bakonyiaknak ez a volt a harmincadik kupa-győzelmük.

A Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójából a Veszprém kettős győzelemmel, 74-56-os gólkülönbséggel jutott tovább a Szegeddel szemben. A csongrádiak a márciusi mérkőzésekhez képest jobban védekeztek és nagyobb akarással kézilabdáztak a mostani találkozó elején, és bár Rodrigo Corrales bravúros védéseket mutatott be a kupacímvédő bakonyiak kapujában, Borut Mackovsek góljaival tartotta a lépést a bajnok Szeged (6-6).

Ezt követően – ellenfele hibáit kihasználva – másfél percen belül háromszor talált be a Veszprém, ezért Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért. A túloldalon a 23. percben jött az első időkérés, mivel a Szeged lendületbe került és egyenlített (12-12).

Mivel a labdaszerzések, illetve a kapott gólok után mindkét csapat előnyben részesítette a gyors játékot, élvezetes volt a meccs, amelynek első félideje 17-15-ös veszprémi vezetéssel zárult.

A szünet után egyenlített a bajnoki címvédő, amelyben Mackovsek továbbra is remekelt. A színvonalas rangadón csak a 41. percig volt szoros az állás, utána lerohanásból szerzett gólokkal ellépett a címvédő (26-22). Egyre több volt a játékmegszakítás, a vitatkozás egy-egy kemény párharc, vagy megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet után. Pastor időt kért, majd kapust cserélt, de csapata nem bírt a továbbra is jól védekező bakonyiakkal, akik növelték a különbséget (29-23) és már az utolsó tíz perc előtt eldöntötték a finálét.

Rodrigo Corrales 12 védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Mirko Alilovic hét, Mikler Roland öt védéssel zárt.

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (17-15)

A két csapat 187. egymás elleni tétmérkőzésén a Veszprém 52 vereség és hét döntetlen mellett 128. alkalommal győzött. Következő találkozójuk jövő szombaton lesz Szegeden, a bajnokság alapszakaszában.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #döntő | #Győr | #kézilabda | #Magyar Kupa |