Változások az Agrofeed ETO-SZESE csapatánál

Újult erővel a koronavírus után

Fotó: Marcali Gábor
Nagy Roland
2020.06.04. 10:40

A koronavírus-járvány miatt március közepén rendezték az utolsó mérkőzéseket a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában. Az idényből ekkor még hét forduló volt hátra. A sportági szövetség végül lezárta a bajnokságot, a végeredményt pedig a tabella akkori állása szerint állapította meg, így az Agrofeed ETO-SZESE a negyedik helyen zárt. A klubvezetés akkor a játékosok szerződésének felbontását kérte.

Racionális döntést kellett hoznunk, hogy ne kerüljön adósságba a klub. Március közepéig kifizettük a játékosokat, és azt ígértük, amint lehet, újratárgyaljuk a folytatást, ha látjuk, hogyan alakul a klub helyzete a korlátozások után. Ennek most jött el az ideje” – mondta Auer Károly szakosztály igazgató.

Azt még nem lehet tudni, hogy az új idény mikor kezdődik, de a másodosztály csapatai arra számítanak, hogy az NB I-hez hasonlóan szeptember elején már tétmeccsen pattog a labda a pályákon.

A zöld-fehérek a tervek szerint, az előző évek gyakorlatát követve július 20. körül kezdik a felkészülést az új kerettel, amelyben több változás is lesz. Az állandóságot Deáki István edző képviseli, rá hosszú távon számítanak a csapatnál, a juniorokat Rosta Miklós edzi. A legnagyobb változás kapus poszton lesz.

Nahaj László külföldön vállalt munkát, így ő távozik, csakúgy, mint Pulai Dávid, aki a családjával Székesfehérváron él, nehéz lett volna az ingázást megoldania.”

„A saját nevelésű Décsi Gábor lesz az első számú kapus. Gábor Budapestről, a műszaki egyetemről iratkozott át a Széchenyi István Egyetemre, így tanulmányai és a kézilabda miatt tér vissza Győrbe. Az egyesület egy kapus szerződtetésén még dolgozik” – árulta el a szakosztály igazgató.

A jobbszélső Papp Márk valószínűleg a serdülőcsapat edzőjeként dolgozik tovább az ETO-nál, de edzettségi állapota azt is lehetővé teszi, hogy szükség esetén pályára lépjen a felnőttegyüttesben. Lakosy Máté veheti át a helyét, és a juniorok közül felkerül az első csapathoz ezen a poszton Nagy Martin Dániel. Bal szélen az eddig is alapembernek számító Paár Olivér játszik, mellette a juniorkorú Lukács Botond kaphat lehetőséget arra, hogy bizonyítson.

A középső posztokon marad a tavalyi keretből Németh Gábor, Győri Dani Dávid, Czene Dávid, Schneider Miklós, Sokoray Ádám, Kőhalmi Dániel, Mátés István és a csapatkapitány Kovácsovics László. Valószínűleg a munkája mellett tud játszani és edzésekre járni Goór Kristóf is, a junioroktól pedig feljebb lép a jobbátlövő Sövegjártó Mátyás.

Érkezik a 190 centiméter magas beálló Barnyák Ádám, aki nyolc éve él és játszik Belgiumban, korábban itthon a Vácot erősítette.

A klubnál az előző években a dobogós helyek valamelyikének megszerzése volt a cél. Auer Károly most egy kicsit óvatosabban fogalmazza meg az elvárásokat. „A koronavírus minden klubot próbára tett, egyelőre nem látjuk, hogy ki milyen anyagi háttérrel hagyta maga mögött ezt az időszakot. Köszönjük Csitkovics Tibornak és Szekeres Istvánnak, hogy fő támogatóként stabil hátteret biztosítanak a fiataloknak. Kitűzött célt most még felelőtlenség lenne megfogalmazni, de nyilván az érmes helyezések felé kacsintgatunk.”

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #kézilabda | #sport |