Mindenkinek hiányzott már a mozgás és a jó levegő

Újraindult az élet a Győri Vízitelepen

Fotó: Pixabay
Szigeti Sándor
2020.05.08. 12:50

Több mint másfél hónapos kihagyás után hétfőtől újraindult az élet a Győri Vízitelepen. Mindenkinek nagyon hiányzott már a mozgás és jó levegő, ugyanakkor a járványügyi megelőző intézkedéseket szigorúan betartják.

Kocsis Róbert, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület elnöke a Győr Plusznak elmondta: a rendelkezések értelmében május 4-étől folytatódhat a magyarországi sportélet, ennek részeként pedig edzéseket is lehet tartani, így ők is éltek a lehetőséggel:

„Már alig várta az egész közösség, hogy újra jöhessen és sportolhasson. Mindenkinek nagyon hiányzott a vízpart, az evezés, a mozgás és jó levegő.”

Természetesen fokozatosan, a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával történik az újraindulás. Az edzések kezdési időpontját elcsúsztattuk, a konditermekben szigorú beosztást készítettünk, szülőktől pedig azt kértük, hogy csak a bejáratig hozzák a gyerekeiket, és ebben az átmeneti időszakban ne lépjenek be a csónakház területére, ahol a versenyzők is csak az edzés ideje alatt tartózkodhatnak.”

Fotó: Borsodi Géza

„Ezen felül arra is megkértük a családokat, hogy a gyerekek már eleve edzés felszerelésben érkezzenek, illetve abban is menjenek haza, hogy helyben ne kelljen átöltözniük, ezzel pedig az öltözők használatát a minimumra csökkenthessük.”

Hétfőn jönnek a felnőttek, a serdülők és az ifik, szerdától a gyerekek, és csütörtöktől a sárkányhajósok és a szenior versenyzők. Több mint háromszáz fő mozgását kell koordinálni, ami felelősséggel jár, és mindent meg is teszünk a biztonságukért” – fogalmazott Kocsis Róbert.

Graboplast Győri Vízisport Egyesület elnöke hozzátette: nagyszerű érzés, hogy gyakorlatilag mindenki visszatért, ugyanis nagyon szomorú látványt nyújtott a március közepe óta üresen álló vízitelep. A jelek szerint ennek vége, hiszen ha korlátozások mellett is, de fokozatosan beindul a győri kajak-kenu élet.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #koronavírus |