Együttműködés

Stratégiai partner lett a győri hoki klub és a Széchenyi István Egyetem

Fotó: Széchenyi Egyetem
Győr+
2021.09.16. 13:32

Az első osztályú, Magyarországra és Erdélyre kiterjedő jégkorongbajnokság rájátszásába szeretne bejutni az Uni Győr ETO HC a 2021–22-es idényben. A klub a győri Széchenyi István Egyetemet kérte fel stratégiai partnernek, amely egyre fontosabbnak tekinti a sportkapcsolatok erősítését. A sportolókat nemcsak magas színvonalú felsőfokú képzések várják Győrben, hanem ösztöndíj-lehetőségek is.

Pénteken rajtol a férfi jégkorong Erste Liga, amelynek küzdelmeiben az Uni Győr ETO HC is részt vesz. A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségét élvező klub Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék otthonában lép első ízben pályára.

A Széchenyi-egyetemmel való kapcsolat rendkívül fontos és biztonságot ad számunkra. Az intézményre nemcsak támogatóként, hanem olyan hosszú távú partnerként tekintünk, amely a klub életében a pályán kívül is részt vesz. Olyan életpályamodellt kínálunk a már nálunk játszó vagy később hozzánk igazoló játékosoknak, hogy nemcsak a legmagasabb szinten jégkorongozhatnak, hanem párhuzamosan az egyetem valamely képzésén a legmagasabb szinten tanulhatnak is, készülve a hokis pályafutásuk utáni életre. Azt szeretnénk, hogy minél több sportolónak legyen Győr hosszú távon is az otthona” – hangsúlyozta Boros Péter, a csapatot működtető ETO Hockey Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzáfűzte: a minimális cél, hogy a 11 csapatos mezőny első nyolc helyezettje között végezzen a gárda, és így bejusson a rájátszásba, de titkos vágyaikban az elődöntő elérése szerepel.

Az együttműködést erősítendő az egyetemi hallgatók kedvezményesen látogathatják majd a győri Nemak Jégcsarnokban tartott mérkőzéseket. Az első hazai találkozó ugyanakkor mindenki számára ingyenes lesz szeptember 26-án, vasárnap 17.30-kor, amikor a székesfehérvári Titánok látogat a folyók városába.

Az idény új meze (Fotó: Széchenyi Egyetem)

Dr. Gyömörei Tamás, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője kifejtette: a cél az, hogy egy olyan topbajnokságban tudják megismertetni az egyetem nevét, amelyet nemcsak Magyarországon követnek figyelemmel a szurkolók. Az Erste Liga mostani idényébe három erdélyi – egy-egy brassói, gyergyószentmiklósi és csíkszeredai – csapat is nevezett, de a későbbiekben várható, hogy felvidéki és vajdasági klubok is indulnak majd.

Szeretnénk idecsábítani azokat a tehetséges, sportban kiemelkedő fiatalokat, akik szívesen jönnek Győrbe, mert itt egyszerre van első osztályú hoki és színvonalas egyetem. Kiemelt ösztöndíjjal, egyéni tanrenddel is segítjük, mentoráljuk élsportolóinkat, »duális karrierjüket« közösen építjük fel. Az egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány révén a hallgatók már idén is pályázhattak élsportolói ösztöndíjra, és újabb lehetőséget jelent, hogy az alapítvány kuratóriuma tízmillió forint biztosításáról döntött ilyen célra – emelte ki dr. Gyömörei Tamás. – A hokiklub támogatásával a Széchenyi István Egyetem ismertségét a jégkorongsport nemzetközi népszerűségével kiváló felületen tudjuk növelni. Emiatt indul a csapat Uni Győr ETO HC néven. Az Uni Győr megnevezést már évek óta használjuk a női kosárlabdacsapatunknál, és más sportágakban, az egyetem által támogatott csapatoknál is bevezetjük, felhasználva a sport hatalmas kommunikációs erejét.”

Az Uni Győr ETO HC sorsolása ITT tekinthető meg.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #jégkorong | #Uni Győr ETO HC |