Sikeresen szerepelt a SZE a győri rendezésű egyetemi ergométeres bajnokságon

Győr+ Czucz Bálint
2023.02.28. 15:26

Győr adott otthont a Magyar Egyetemi–Főiskolai Evezős Ergométeres Országos Bajnokságnak, amelyen a Széchenyi István Egyetem 135 sportolóval vett részt, és tíz érmet – köztük három aranyat, négy ezüstöt és három bronzot – szerzett. Az intézmény nemzetközi csapattal mérette meg magát, hiszen a széchenyis hallgatók és oktatók nyolc nemzetet képviseltek.

A győri Olimpiai Sportközpontban rendezték meg a 33. Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot, az Egyetemi–Főiskolai Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot (MEFOB), valamint az Evezős Ergométeres Diákolimpiát. Az egyetemi bajnokságon tíz intézmény mintegy 200 versenyzője mérte össze tudását, a Széchenyi István Egyetemet pedig 135 versenyző képviselte.

Egyedülállónak mondható, hogy a résztvevők mintegy kétharmada a mi egyetemünk versenyzője volt, ráadásul a mindig aktív hallgatók mellett oktatóink is szép számmal jelentkeztek. Az eredmények pedig önmagukért beszélnek, hiszen csapatunk három arany, négy ezüst és három bronzérmet szerzett” – kezdte értékelését Alföldi Zoltán, a Győri Atlétikai Club (GYAC) evezős szakosztályának edzője, a Széchenyi István Egyetem oktatója. Hozzátette, az intézmény nemzetközi csapattal érkezett a versenyre, hiszen a magyar versenyzők mellett argentin, bangladesi, dél-afrikai köztársasági, jordániai, kenyai, mexikói és mongol hallgatók is szerepeltek.

Középen a Széchenyi István Egyetem egyetemi csapatversenyben győztes együttese.

Evezős Európa- és világbajnok olimpikonunk, Juhász Adrián nyerte meg a profi egyéni kategóriát, míg csapatban győzedelmeskedett a vele, Szabó Bence Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmessel, Szigeti Roland egyetemi világbajnokkal és Szőllősi Balázzsal felálló együttes. Utóbbi versenyző néhány órával korábban az U23-as magyar bajnoki címet is megnyerte. A harmadik aranyérmünk az amatőr oktató kategóriában született, Kovács Richárd Ágostonnak köszönhetően – emelte ki az edző. Aláhúzta, valamennyi érmes és minden résztvevő büszke lehet a teljesítményére, amellyel ismét megmutatták, hogy a Széchenyi István Egyetem az ország egyik legsportosabb intézménye.

Alföldi Zoltán és Juhász Adrián.

Nagyon köszönöm a Győri Atlétikai Club munkatársainak és Papp Oszkár elnök úrnak a színvonalas rendezést, amelynek köszönhetően a széchenyisek hazai környezetben, hatalmas aktivitással és rendkívül eredményesen versenyezhettek. Külön öröm, hogy a hallgatóink mellett kollégáim is ennyire aktívak voltak, érmeket is nyertek, Pidl Renáta, illetve Kovács Richárd időeredménye pedig igazán kimagasló szint, amihez szívből gratulálok” – fogalmazott dr. Gyömörei Tamás, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője.

Pidl Renáta (b), Gubucz Krisztina (j).

Cseh Ottó, a Magyar Evezős Szövetség győri születésű elnöke különdíjat adott át a Széchenyi-egyetem legjobb amatőr női és férfi hallgatójának, Matkovics Veronikának és Kovács Balázsnak.

A Széchenyi István Egyetem érmesei kategóriánként:

ARANYÉREM

Férfi egyetemi profi: Juhász Adrián
Egyetemi csapat: Juhász Adrián, Szabó Bence, Szigeti Roland, Szőllősi Balázs
Egyetemi amatőr oktató: Kovács Richárd Ágoston

EZÜSTÉREM

Női egyetemi amatőr: Matkovits Veronika
Női egyetemi amatőr oktató: Pidl Renáta
Férfi egyetemi amatőr: Kovács Balázs

Egyetemi csapat: Kaczur Márton, Józsa Márton, Oláh Máté, Csiszár András

Kovács Richárd Ágoston (középen), Petroczki Ferenc (j).

BRONZÉREM

Női egyetemi profi: Fazekas Fanni
Női egyetemi amatőr oktató: Gubucz Krisztina
Férfi egyetemi amatőr oktató: Petroczki Ferenc

Szöveg: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó témák: #ergométer | #Széchenyi István Egyetem |