GYAC

Sikeres győri evezősöket köszöntöttek

Fotó: Vig Norbert
Nagy Roland
2022.06.01. 16:33

Az elmúlt évekhez hasonlóan jelenleg is sikeres idényt fut a Győri Atlétikai Club evezős szakosztálya.

Azután, hogy a GYAC tavaly sorrendben nyolcadszor lett Magyarország legeredményesebb evezős klubja, 2022-ben is jó úton halad afelé a győri egyesület, hogy a csúcson maradjon.

A klub hagyományainak megfelelően a különböző korosztályokban kiemelkedő eredményt elért evezőseit köszöntötte a GYAC elnöke, Papp Oszkár és a város polgármestere, dr. Dézsi Csaba András.

„Egy igazi sportoló pontosan tudja, hogy az eredmény egy szép mérföldkő, lehet ünnepelni egy pár napig, de utána újra le kell menni az edzőterembe, edzeni kell, mert elmarad a következő siker. A mai világ a versenyről szól, nap mint nap meg kell küzdeni a sikerekért. Gratulálok az evezős fiataloknak és az edzőiknek, akik ilyen eredményeket érnek el sportolóként, azok nem kallódnak el” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

A klubnak a kiváló versenyzői mellett remek szakemberei is vannak. A sportolók többek között olyan edzőktől tanulhatnak, mint a legjobb evezős trénernek megválasztott Alföldi Zoltán, vagy a paraevezősök szövetségi kapitánya, Nagy Gábor. Ilyen szakmai támogatással a megszámlálhatatlan hazai bajnoki érem mellett a győriek az ifjúsági Európa-bajnokságon, és a legutóbbi Világkupán is jól teljesítettek.

A közelmúltban felnőtt-világkupán vettünk részt Belgrádban, ahol Fehérvári Eszter könnyűsúlyú egypárban 7. lett, a paraevezősök között Pető Zsolt 5. helyen végzett. Az idény eddigi legnagyobb versenye az ifjúsági Európa-bajnokság volt, ahol a legnagyobb létszámmal a GYAC vett részt, kilenc evezőssel. Heten döntőbe is jutottak. Ezekért a sikerekért dolgozunk évek óta” – mondta Alföldi Zoltán, a GYAC vezetőedzője.

Az ország legeredményesebb evezősklubja címet nem könnyű megtartani, de a győrieknek ezt évek óta sikerül megismételni. A korábban a szakosztály vezetőjeként tevékenykedő Papp Oszkár a GYAC elnökként is segíti az evezősök munkáját, és büszke azokra a sportolókra, akik sikerekkel viszik messzire a győri evezés hírét.

Nyolcadik alkalommal lettünk az év evezősklubja. Ezt a címet nehéz megtartani, de rajta vagyunk, hogy kilencedszer is elérjük. Az edzőink, a sportolóink munkája, a szülők támogatása ezekben az eredményekben mind benne van” – nyilatkozta Papp Oszkár.

A klubnak három versenyzője is tagja a 2024-es párizsi olimpiára készülő magyar felnőtt válogatott keretnek. Fehérvári Eszter, Szabó Bence és Szigeti Roland is indulhat a kvalifikációs viadalokon. A GYAC tehetségei a közeljövőben egy nemzetközi U23-as EB és vb-válogatóversenyen vesznek részt a szlovéniai Bledben, illetve indulnak a lengyelországi Olimpiai Reménységek versenyén is.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #díjátadás | #evezés | #GYAC | #Győr+ TV | #híradó |