Rendbontás a lelátón: újabb közleménnyel jelentkezett az ETO

Győr+ Illusztráció: ETO FC
2024.03.14. 14:17

A klub közleménye szerint az ETO ultra csoport meghívására érkezett a mérkőzésre egy lengyel szurkolói társaság, akik a rendbontás forrásai voltak.

Az ETO FC Győr friss közleményét változtatás nélkül közöljük:

Klubunk értesülései szerint az ETO ultra csoport meghívására érkezett a mérkőzésre egy lengyel szurkolói társaság, akik, mint később kiderült, a rendbontás forrásai voltak a hétfői találkozó második félidejében kialakult incidensnél. Tudomásunk szerint ezek a személyek ki akartak törni a részükre fenntartott helyről. A biztonsági szolgálat megpróbálta ebben meggátolni őket, akiket ezután bántalmaztak, és ennek következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Ezután a rendbontó szurkolók visszamentek a szektorukba, majd megpróbáltak lemenni a stadion alsó részére, de ebben megakadályozták őket a biztonsági szolgálat emberei. Ekkor is több rendezőre rátámadtak, ezúttal is súlyos sérüléseket okozva nekik. Ezt a zónát a magyar állampolgárokat alkalmazó szolgálat védte, míg a szlovák állampolgárságú rendezők, akik már több, mint tíz éve a DAC mérkőzésein látnak el ilyen feladatot, a kispesti szurkolókat biztosították.

Az ETO FC Győr a továbbiakban is elítéli az erőszak minden formáját, és elhatárolódik attól a magatartástól, amit a lengyel huligánok tanúsítottak a mérkőzés alatt. Aggasztónak tartjuk továbbá, hogy a mi szurkolóink meghívására érkeztek, ám ők nem tudtak olyan fajta együttműködést kialakítani velük, ami meggátolta volna ezeket az eseményeket.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #honvéd | #labdarúgás | #rendbontás |