Szeles Szabolcs: Az erőszaknak sem a pályán, sem azon kívül nincs helye

Győr+
2024.03.14. 00:04

Az ETO-Honvéd meccs közben a lelátókon rendbontás történt, a rendőrség nyomoz az ügyben. A témában Szeles Szabolcsot, Győr alpolgármesterét kérdeztük, aki elhivatott ETO-szurkoló, és sportért is felelős alpolgármester.

A kialakult helyzetről ebben a cikkben írtunk. Az ETO a mérkőzés másnapján belső vizsgálatot rendelt el, a rendőrség pedig súlyos testi sértés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Az üggyel kapcsolatban a Győr+ Média Szeles Szabolcsot, Győr alpolgármesterét is megkérdezte.

Rendkívül nehéz napokon vagyunk túl mi győri- és főleg ETO-szurkolók, hiszen a női kézilabdacsapat elbukta a Magyar Kupa döntőjét, majd a férfi labdarúgócsapat szenvedett vereséget a Honvéd elleni rangadón. Ugyanakkor utóbbi meccsen a lelátón is zajlottak olyan események, amelyeknek semmilyen helye nincs sportpályákon” – szögezte le Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere, aki maga is elhivatott ETO-szurkoló. Mint azt az alpolgármester elmondta: gyakran megfordul sporteseményeken a barátaival és kisfiával. „Azt gondolom, hogy az nem állapot, hogy bármelyik győrinek bármelyik lelátón félnie kelljen, ennek véget kell vetni. Az erőszaknak sem a pályán, sem azon kívül nincs helye” – hangsúlyozta Szeles Szabolcs. Az ETO belső vizsgálatáról azt mondta: reméli, hogy a klub le tudja folytatni a vizsgálatot, és abból le tudják vonni a megfelelő következtetéseket és tesznek lépéseket. A rendőrség, akik hatóságként tudnak eljárni, remélhetőleg szintén le tudják folytatni a nyomozást. Az ügy kivizsgálásával kapcsolatban ugyanakkor azt is kiemelte: az önkormányzatnak ebben nincs se hatás-, se jogköre nincs.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr |