Rangadóra készül az ETO – a szezon múlhat rajta

Szigeti Sándor Fotó: Győri Audi ETO KC
2023.11.15. 11:13

Ma este 19.00 órától a Fradi ellen játszik kulcsfontosságú bajnoki mérkőzést Budapesten az Audi ETO KC női kézilabda csapata. A Mosonmagyaróvár elleni botlás után újabb hiba már nem fér bele, ha bajnok akar lenni az ETO.

Ez az a mérkőzés, amelyet az egész csapat és a háttérben dolgozó szakemberek a legjobban várnak. Igazán különleges lesz egy olyan találkozót játszani, amely kivételesen magas hőfokon fog zajlani minden bizonnyal. Tempós, nehéz és izgalmas meccsre számítok” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

Az NBI-es tabellát jobb gólkülönbségének köszönhetően az ETO vezeti a szintén 18 pontos Mosonmagyaróvár előtt. A Fradi 16 ponttal jelenleg a 3., úgy hogy egy meccsel kevesebbet játszott. Rendkívül szoros tehát az élcsoport elsősorban azért, mert nagy meglepetésre szeptember elején a Győr 33-30 kikapott Mosonmagyaróváron. Ez volt az Óvár történetének első győzelme az ETO ellen. Azóta viszont egyre jobb formát mutat Ulrik Kirkely együttese, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi porondon nagyon fontos mérkőzéseket nyert meg, és több kulcsjátékos is bejelentette, hogy hosszabbít a klubbal.

A Fradi nincs topformában az idei szezonban: a Bajnokok Ligája sorozatot rendkívül gyengén kezdte, pedig az előző kiírásban egészen a BL-döntőig jutott, és ezüstérmes lett. A gyenge nemzetközi szereplés miatt edzőváltás is volt a csapatnál. Bár a Ferencváros a magyar bajnokságban eddig hibátlan mérleggel rendelkezik, néha a fővárosi zöld-fehéreknél is erősen rezgett a léc. A Budaörs ellen például egyetlen árva góllal, 37-36-ra tudtak csak győzni. Mindenképpen izgalmas csatára van tehát kilátás!

„Természetesen nagyon nehéz mérkőzésre készülünk az FTC ellen. Mindig különleges alkalom ott játszanunk. Pontosan tudjuk, hogy a szezon elején voltak nehézségeik, de tisztában vagyunk azzal, ez a találkozó mennyire fontos jelentőségű. Mindig a csúcsformára törekednek, nekünk erre kell számítanunk. Azt gondolom, a csapatunkban mindenki jó hangulatban, motiváltan várja ezt a rangadót. Készen állunk erre a találkozóra, amelyen a legjobb formánkat kell nyújtanunk” – tekintett előre Kari Brattset Dale csapatkapitány.

A játékvezetők ezúttal Bíró Ádám és Kiss Olivér Bende lesznek.

A 19 órakor kezdődő rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #ferencváros | #Győr | #kézilabda |