Nagyon fontos meccset nyert meg az ETO a BL-ben

Győr+ / MTI Fotó: Vig Norbert
2023.10.21. 19:35

Vérbeli BL-rangadóra készült Győr szombaton este az Audi Arénában, ahol az ETO KC női kézilabda-csapata a dán Odense gárdáját fogadta. A csoportelsőség megtartása volt a tét.

A találkozó pikantériáját az adta, hogy az ETO jelenlegi vezetőedzője, a dán Ulrik Kirkely volt csapata ellen vezette a győrieket.

A mieink eddig minden meccsüket megnyerték a BL idei kiírásában, és a dánok is csupán egyet veszítettek, igazi rangadóról volt tehát szó, ahol az A-csoport első helyezettje a harmadikkal csapott össze, több mint 5000 néző előtt.

Kiválóan kezdett a magas iramot diktáló Győr (4-1), ledolgozta azonban a különbséget a dán rivális (7-7). A házigazda kapujában remekelt Sandra Toft, az előzetes várakozásoknak megfelelően gyors volt a tempó és szoros az állás a folytatásban, egészen az első félidő hajrájáig, amikor is 15-10-re ellépett az elmúlt kiírásban bronzérmes magyar klub. A Győr remek támadójátékának vezére Stine Oftedal volt, aki a szünetig ötször volt eredményes, míg Toft tíz lövést védett.

A második játékrészre is maradt a magas iramú és minőségű, rangadóhoz méltó kézilabda, sok gól esett gyors támadások végén, Oftedal változatlanul remekül irányított és volt befejező ember. A Győr többször is két beállóval támadott, a félidő derekán pedig 28-21-nél kért időt az elmúlt három idényben a Viperst BL-győzelemig vezető Ole Gustav Gjekstad. A hazaiak a hajrában négy gólnál nem engedték közelebb az Odensét, egyedül az utolsó támadásukkal zárkóztak háromra a vendégek, így a Győr megőrizte hibátlan mérlegét a csoportban.

Ez volt a két együttes 9. európai kupameccse, egy döntetlen mellett az ETO 8. sikerét aratta.

Oftedal lett a mérkőzés legeredményesebbje, 11 lövéséből 10-et váltott gólra, míg Emilie Hovden és Estelle Nze Minko 5-5 találattal járult hozzá a sikerhez, míg a kapuban Toft 44 lövésből 15-öt hárított. A vendégeknél Elma Halilcevic hétszer, Maren Nyland Aardahl hatszor volt eredményes.

Győri Audi ETO KC-Odense HB 32-29 (16-13)

Ulrik Kirkely: „Hatalmas tempóban kellett felvennünk a harcot az Odensevel, ami kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy a végén három góllal megnyerjük ezt a találkozót.”

Stine Oftedal:Nagyon jó meccset játszottunk, ahol végig tapadt az ellenfél ránk. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek ellenére sem inogtunk meg, ezen az úton szeretnénk tovább haladni.”

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Bajnokok Ligája | #női kézilabda |